LÄS: Boken för dig som vill börja läsa av Katarina Kuick, Hedvig Häggman-Sund, Sanna Borell & David Henson

Att knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt, men med hjälp av boken "Läs – boken för dig som vill börja läsa”, kommer det underlätta lästekniken. "Boken för dig som vill börja läsa” är en guldgruva för alla unga som vill knäcka läskoden! Boken “För dig som vill börja läsa” är en underhållande och välfylld läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga färgrika bilder som stöd för läsningen. Följ med på en underhållande och pedagogisk läsarresa i bokstävernas fantastiska värld.

Att knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt, men med hjälp av boken "Läs – boken för dig som vill börja läsa”, kommer det underlätta lästekniken.

Detta är en guldgruva för alla unga som vill knäcka läskoden!

Har du ett barn som börjar intressera sig för att lära sig att läsa och vill hjälpa till att få ditt barn att knäcka läskoden på ett lockande och kul sätt, då ska du sätta boken ”LÄS – Boken för dig som vill börja läsa”, detta är den perfakta boken att sätta i händerna på nybörjarläsare eller barn som håller på lära sig Svenska, vare sig de är fyra år eller åtta år.

Boken är i första hand tänkt att vara barnets egen bok, att läsa med hjälp av någon vuxen, tillsammans med en läskompis eller helt på egen hand.

Här möter lässugna barn kon som börja skolan, läser bak-och-fram med syskonen Rut och Rotoch får lära sig stora och små bokstäver med “STOR” och ”liten”.

Följ med på en underhållande och pedagogisk läsarresa i bokstävernas fantastiska värld.

Boken “För dig som vill börja läsa” är en underhållande och välfylld läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga färgrika bilder som stöd för läsningen.

Boken “För dig som vill börja läsa” är en underhållande och välfylld läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga färgrika bilder som stöd för läsningen som är skapad av de tre olika illustratörerna Hedvig Häggman-Sund, Sanna Borell och David Henson.

Boken är uppbyggd med en svårighetsgrad som successivt trappas upp utifrån barnets tidiga läsprocess, utan pekpinnar tillsammans med stimulerande innehåll.

Från början får läsaren ta del av superkorta berättelser med enstaka ljudliga ord som skrivs i versaler som både finns som en- eller tvåstaviga. 

För att sedan förtydliga den nya bokstaven som dyker upp i det trestaviga ordet har de fått en annan färg för att förtydliga och förstärka förändringen.

Därefter kommer det längre texter med fullständiga meningar som introduceras gradvis och pedagogiskt med små bokstäver.

Samtidigt varvas de olika berättelserna skrivna av författaren Katarina Kuick med stora bilduppslag där läsaren får para ihop ord och begrepp med detaljer i bilderna som är skapade av de olika illustratörerna som står för de träffsäkra illustrationerna.

En passande bok att läsa själv eller tillsammans med en vuxen!

Till boken finns det ett fördjupningsmaterial till föräldrar, pedagoger, och bibliotekarier, samt en affisch med flera av de olika bilderna av de olika illustratörerna.

I de två större blogginlägg en “Vikten av läsning för barns språkutveckling” och “Fördelar du får av att läsa” skriver jag mera om hur stor vikten är att börja tidigt med högläsning och vad läsning för barn och unga innebär, samt att vara en läsande förebild och hur viktig den individuella läsningen är att hålla levande. 

 

I dessa två blogginlägg kan du även att del av olika läsfrämjande material.

Boktitel: LÄS – Boken för dig som vill börja läsa

 

Författare: Katarina Kuick

 

Illustratörer: Hedvig Häggman-Sund, Sanna Borell och David Henson.

 

Målgrupp: 3 till 8 år

 

Kategori: Knäck läskoden, bilderbok, tidigt lärande, ABC-bok, hjälp ditt barn till skolan, lär dig läsa

 

Provläs boken

 

Utgiven av: Rabén & Sjögren 

 

ISBN: 9789129739107

 

Ta del av boken via: Adlibris. Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar