Robin Spököga av Nina Rosenblad & Gustaf Lord Robin

Varför inte väcka läslusten med hjälp av skräck? ”Robin Spököga” är en extra lättläst rysare för den orädda nybörjarläsaren som gillar spännande och lagom otäcka berättelser. "Robin Spököga” är en spännande bokserie som passar alla modiga läsare i lågstadieåldern som längtar efter spännande böcker där de samtidigt får öva på sin läsförmåga. Här möter läsaren Robin, en helt vanlig kille med en ovanlig gåva - han kan se saker som ingen annan ser. Spöken och andra övernaturliga varelser är en del av hans vardag.

Bus eller spöken?

”Robin Spököga” är en extra lättläst rysare för den orädda nybörjarläsaren som gillar spännande och lagom otäcka berättelser.

“Robin Spököga” är en spännande bokserie som passar alla modiga läsare i lågstadieåldern som längtar efter spännande böcker där de samtidigt får öva på sin läsförmåga.

I den fristående bokserien Robin Spököga möter läsaren Robin, en helt vanlig kille med en ovanlig gåva – han kan se saker som ingen annan ser. Spöken och andra övernaturliga varelser är en del av hans vardag.

Varför inte väcka läslusten med hjälp av skräck?

Bokserien Robin Spököga består idag av böckerna ‘Ensam i mörkret?’ och ‘Bus eller godis?’, och med korta meningar, många illustrationer och ett snabbt tempo hjälper de läsaren genom berättelsen.

Robin måste gå hem genom den läskiga kyrkogården. Det är alldeles mörkt och tyst. Tur att han kan lysa med mobilen. Men mobilen har lågt batteri. Han får stänga av den. Det blir helt mörkt. Vad är det som prasslar i busken? Det kan ju inte vara ett spöke. Spöken finns ju inte på riktigt ...
Provläs boken Robin Spököga - Ensam i mörket? genom att klicka på bokbilden ovan.

Böckerna är skriva av författaren Nina Rosenblad, som på ett imponerande sätt skapar en lagom kuslig stämning och förväntan med bara några få rader lättläst text.

Det spökar i ödehuset och inga barn vågar gå dit på Halloween. Eli vill inte gå in. Men Robin är inte alls rädd. Han vill ha mer godis, så han knackar på. Dörren öppnas, men det står ingen där inne. Så hör han en röst. En gammal röst, långt inifrån mörkret ...
Provläs boken Robin Spököga - Bus eller godis? Genom att klicka på bokbilden ovan.

Böckerna är färgstarkt genomillustrerade av Gustaf Lord som med läskiga och detaljrika bilder tillför en stark känsla och atmosfär till handlingen.

En extra rolig detalj är böckernas självlysande element på omslagen, vilket gör dem synliga i mörker vilket tillför en extra spänningsfaktor till böckerna.

Till bokserien finns en tillhörande läskig tipspromenad där läsarna får hjälpa Robin Spököga ut ur skogen genom att svara på kluriga frågor om zombies, häxor, troll och flera andra övernaturliga varelser.
Tipspromenad går att ladda ner via Hegas förlags hemsida där det även finns tillhörande läsförståelsefrågor till respektive bok.

Här kan ni ta del av en Halloween quiz med 10 olika Halloweenfrågor med olika svårighetsgrader ämnade för elever i förskoleklass upp till åk 3. Häftet består även av tillhörande svarsmall samt svarstalong.

Detta Halloween quiz går även att ladda på Engelska.

Via mitt temainlägg “Boktema skrämmande böcker” kan ni ta dle av andra boktips på andra skrämmande böcker för olika åldrar.

 

Via min butik på Skolmagi kan ni ta del av massa andra olika Halloweenmaterial.

Bokserie: Robin Spököga

Författare: Nina Rosenblad

Illustratör: Gustaf Lord

Målgrupp: 6-9 år

Kategorier: Mysterium, spänning, skrämmande, mysrys, övernaturligt, lättläst

Utgiven av: Hegas förlag

Ta del av böckerna som ljudböcker via: Storytel

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd eller Hegas förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar