Tomtarnas tävling av Johanna Thydell & Lisa Moroni

Välkommen till tomtarnas värld! Adventsbok med 100 % julstämning! "Tomtarnas tävling" är ett förtrollande juläventyr som tar läsarna med på en spännande resa till sagolika Tomtelandet– ett land befolkat av tomten och alla hans nissar. Här får läsarna uppleva ett juläventyr med full fart och spänning! Tomtarnas tävling är en adventsbok fylld med julvärme, äventyr, humor, vänskap och gemenskap! "Tomtarnas tävling" är en underbar adventsbok som inte bara sprider julglädje, utan också förmedlar viktiga värderingar om gemenskap och olikheter. Boken lyfter fram betydelsen av samarbete och hur varje individ har unika talanger och egenskaper att bidra med.

Välkommen till tomtarnas värld. Adventsbok med 100 % julstämning!

“Tomtarnas tävling” är ett förtrollande juläventyr som tar läsarna med på en spännande resa till sagolika Tomtelandet– ett land befolkat av tomten och alla hans nissar. Här får läsarna uppleva ett juläventyr med full fart och spänning!

Tomtarnas tävling är en adventsbok fylld med julvärme, äventyr, humor, vänskap och gemenskap!

Här får de yngre läsarna möta en stämningsfull adventskalenderbok i ett generöst format med 24 kapitel, perfekt för varje dag fram till jul. Varje kapitel är lagom långt och ackompanjeras av stämningsfulla adventsbilder med färgrika julbilder som förstärker den underbara julkänslan.

I boken “Tomtarnas tävling” möter Idol och Bäst i test i Tomtelandet. Här får åtta utvalda tomtenissar möjligheten att kämpa om titeln som jultomtens nya slädtomte. Noel, en åttaårig nisse, tar chansen att delta i århundradets slädtävling och förhoppningsvis bli utvald.

 

Men vägen till framgång är inte lätt. Tillsammans med sin lilla ren måste Noel genomföra en rad knasiga deltävlingar. Han behöver skotta renbajs, hugga den snyggaste julgranen och klara av det värsta tänkbara ovädret. Trots att Noel är minst bland alla och inte är bäst på något speciellt, kämpar han för att uppfylla sin dröm. Han vill så gärna följa med jultomten till jorden, dela ut klappar, se en riktig människa och kanske till och med få nya vänner på vägen!

 

Så följa med Noel på hans äventyr och se om han kan göra drömmen till verklighet!

Tomtarnas tävling är årets adventsbok (2023) från Rabén och Sjögren – en fantastisk bok fylld med alla julens härliga ingredienser! Boken tar läsarna med på en magisk resa bland tomtar i röda luvor, gulliga renar, doftande pepparkakor, skimrande stjärnor, vackert pyntade granar, glada nissar och självklart, jultomten själv. Allt som hör julen till finns samlad i denna underbara adventsbok!

Provläs boken genom att klicka på bokbilden ovan.

Tomtarnas tävling är en fantastisk adventsbok skriven av den Augustprisade författaren Johanna Thydell.

 

Thydell skriver med en varm och engagerande ton, tillsammans med humoristiska ordvitsar som gör att boken kan njutas tillsammans av både barn och vuxna.

 

Boken fångar verkligen den speciella stämningen och förväntan som omger julen.

 

Det som verkligen gör boken speciell är de vackra och stämningsfulla illustrationerna av Lisa Moroni. Moronis illustrationer är enastående och fångar verkligen den magiska känslan av julen. Varje sida är fylld med detaljer och livfulla färger som gör att läsaren känner sig som en del av tomtarnas värld. Illustrationerna förstärker verkligen berättelsen och ger den en extra dimension av julkänsla.

Rabén & Sjögren har inför årets adventsbok skapat en chokladklander med motiv ifrån boken, denna chokladkalender går endast att få tag på via vissa utvada och nu har en av mina följare möjligheten att vinna årets adventskalender och en chokladkalender via Gullis lästips Instagramkonto eller Facebook-konto.

Boktitel: Tomtarnas tävling

Författare: Johanna Thydell.

Illustratör: Lisa Moroni

Målgrupp: 5 till 10 år

Kategori:  adventsbok, juläventyr, vänskap, tävling, tomtenissar, tomten, i väntan på julen

Provläs

ISBN: 9789129741964

Utgiven av: Rabén & Sjögren

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar