Drakar och Demoner: Uppvaknandet av Emmelie Uggla & Johan Egerkrans

Vässa svärdet, förbered kogret med vassa pilar och bege dig ut på ett fantasifullt och spännande äventyr bland drakar och demoner i det fängslande rollspelsäventyret "Uppvaknandet". Med spänning, äventyr och skicklig berättarteknik tätnar intrigerna och mysteriet i ”Uppvaknandet”, som är den första delen i bokserien som utspelar sig i Drakar och Demonernas universum. Berättelsen är skriven med en oavbruten, fängslande och spännande handling, samtidigt som den har en humoristisk ton mitt i allt det hemska när läsarna får följa tre äventyrares historier parallellt med varandra.

Vässa svärdet, förbered kogret med vassa pilar och bege dig ut på ett fantasifullt och spännande äventyr bland drakar och demoner i det fängslande rollspelsäventyret "Uppvaknandet".

I boken Uppvaknandet tätnar intrigerna och mysteriet genom spännande äventyr!

”Drakar och Demoner. Uppvaknandet” är en rollspelsroman skriven av Emmelie Uggla och illustrerad av Johan Egerkrans.

Boken utgår från den värld som skapats i rollspelet ”Drakar och Demoner, Sveriges första och största rollspel.

Här möter läsarna en fantastisk berättelse av författaren Emmelie Uggla. Boken är riktad till mellanåldern, men kan också uppskattas av unga vuxna och vuxna som vill ha mer fantasy i sin läsning.

Berättelsen är skriven med en oavbruten, fängslande och spännande handling, samtidigt som den har en humoristisk ton mitt i allt det hemska när läsarna får följa tre äventyrares historier parallellt med varandra.

Tack vare de makalösa illustrationerna skapade av illustratören Johan Egerkrans förstärks äventyret och berättelsen blir fylld av människor, dvärgar, alver och ordher – alla kämpar för att överleva i en hård fantasivärld.

Bokanimationen är skapad av Gullis lästips.

Under de senaste åren har intresset för rollspelet “Drakar och Demoner” ökat betydligt. Spelet, som blev populärt under 80-talet, har fått nytt liv och kanske är det tack vare tv-serien “Stranger Things” som det har blivit så populärt igen.

Personligen har jag haft förmånen att höra de spännande berättelserna kring brädspelet och äventyr i “Drakar och Demoner”-världen under många år. Då min son är en passionerad spelare och har skapat sina egna rollspelsäventyr i denna fantastiska värld under de senaste 10 åren.

I samband med att boken “Uppvaknandet släpptes, gav Fria Ligan även ut en nyutgåva av rollspelet “Drakar och Demoner”. Samtidigt släpptes också filmen “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”.

Längst bak i boken ”Uppvaknandet” innehåller det även ett helt nyskrivet rollspelsäventyr skapat av Fria Ligan så att läsare först kan uppleva de tre äventyrarnas historier och sedan själva ge sig iväg på äventyr i Drakar och Demoners värld.

Nu kan jag bara hoppas att denna spännande berättelse inspirerar en ny generation att upptäcka den magiska fantasivärlden som baseras på detta rollspelsuniversum!

Under Bokfestivalen 2023 träffade jag illustratören och författaren Johan Egerkrans som fixade en autograf och författaren Emmelie Pettersén Uggla gav mig en personlig hälsning och autograf under ett Drakar och Demoner träff.

Nu ser jag fram emot att ta dela av den andra delen i detta rollspelsäventyr med boken “Drakar och Demoner – Sveket”, som släpps i slutet av juli 2024.

Boktitel: Drakar och Demoner. Uppvaknandet del 1

 

Bokserie: Drakar och Demoner

 

Författare: Emmelie Uggla

 

Illustratör: Johan Egerkrans

 

Målgrupp: 9-15 år

 

LIX: 30-40

 

Kategorier: Äventyr, spänning, fantasy, mysterium, sagoväsen, förr i tiden, rollspelskänsla

 

Betyg: Fem av fem möjliga

🗡️🗡️🗡️🗡️🗡️

 

Utgiven av: Bonnier Carlsen

 

Boken går att ta del av som e-bok och ljudbok via: Storytel.

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar