Greta och Jättarn av Zoë Tucker & Zoe Persico

Greta och jättarna är en inspirerade och aktuell bilderbok som är perfekt att använda som underlag för samtal om vår miljö.

Ingen är för liten för att göra skillnad!

Greta och jättarna är en inspirerade och aktuell bilderbok som är perfekt att använda som underlag för samtal om vår miljö.

 

Det här är en vackert illustrerad bilderbok som är i inspirerad av den unga klimatkämpen Greta Thunberg.

Greta är en stor förebild för både barn och vuxna. Hon inspirerar andra att också våga säga ifrån, att känna att det faktiskt går att göra skillnad.

I boken vädjar djuren om hjälp hos Greta för att rädda skogen från jättarnas oavbrutna byggande och förstörande. Men för att allt ska bli bra måste de vuxna lyssna på barnen.

Det här är en bok som passar perfekt bilderbok för klimatdiskussioner som passar barn inom förskolan och lågstadiet där man kan prata om klimatkampen, men också kring barnens röst och demokrati.

 

I berättelsen så slutar sagan lyckligt men i slutet av boken lyfter författaren ”Att berättelsen du precis har läst slutade lyckligt. Men i verkligheten slåss Greta fortfarande mot jättarna.” Därefter får vi några tips på vad vi kan göra i vår vardag att stötta klimatarbetet.

Här är några saker du och din familj kan göra för miljön:

Sortera sopor så att återvunnet material kan användas flera gånger

, spring, cykla, ta tåget eller åk buss

Var rädd om det du har. Laga det som går sönder, låt barn ärva och ge åt någon annan när du är klar med något

Släng inte skräp i naturen

Boken ”Greta och jättarna” är tryckt på 100% återvunnet papper och 2 kr av varje såld bok skänks till organisationen Greenpeace!

Lär dig och ha roligt med boken “Greta och jättarna” – bokaktiviteter som är utformade för förskoleklass till femte klass. Materialet är anpassat för att användas efter att man har läst bilderboken Greta och jättarna” av Zoë Tucker och illustrerad av Zoe Persico, utgiven av Ordalagets bokförlag.

 

Bokaktiviteterna passar perfekt inför internationella kvinnodagen 8 mars och Jordens dag den 22 april. 

 

Dessa läsaktiviteter är designade för att inspirera och integrera med bilderboken “Greta och jättarna”, vilket gör läsningen till en underhållande resa. Varje aktivitet är utformad för att väcka nyfikenhet, främja lärande och inrätta en känsla av miljöansvar, från att färglägga natursidor till att skapa miljömärken. Förvandla er lästid till en rolig och interaktiv upplevelse för barnen!

 

Gör läsningen till ett spännande äventyr med “Greta och jättarna” aktiviteter och förena magin av läskunnighet och vetenskapliga underverk! 

 

Materialet går att ladda ner gratis via Gullis lästips butik på Skolmagi.

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit med om faktaboken Gretas historia: Ingen är för liten för att göra något stort.

Upplev årets årstider i våra vackra skogar och ta chansen att testa dina kunskaper i naturen genom att delta i en spännande naturquiz. Bli en äkta naturälskare samtidigt som du lär dig mer om vårt unika naturarv.

 

Utforska Allemansrätten på ett underhållande och pedagogiskt sätt genom att delta i en tipspromenad med 10 frågor om allemansrätten.

 

Du kan enkelt ta del av denna aktivitet genom Gullis lästips butik på Skolmagi.

Boktitel: Greta och jättarna

Författare: Zoë Tucker

Illustratör: Zoe Persico

Målgrupp: 3 – 6 år, men jag anser att den fungerar enda upp till åk 5

Kategori: Bilderbok, djur och natur, miljöfrågor, klimat

Bokförlag: Ordalaget bokförlag

ISBN: 9789174693065

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar