Avgrunden av Ally Condie & Brendan Reichs

Avgrunden är första delen av i en trilogi där andra delen heter ”Besten”. Det är en spännande, övernaturlig och mörk berättelse för Stranger Things-fansen och alla andra.

”När Nico och hans två kompisar Tyler och Emma ger sig ut för att testflyga hans nya drönare vid Still Cove blir de avbrutna av ett skolans största mobbargäng. Som resulterar att Nico ramlar ner för för en klippa rakt ner det iskalla vattnet i det mystiska viken som alla vet att man borde göra sitt bästa för att undvika. Vännerna Tyler och Ella – och till och med den coola tjejen Opal från mobbingänget rusar till hans räddning…
Bara för att upptäcka en dold ö som är gömd i de mörka dimma nedan.

På ön hittar de en sjö och på den står en gammal husbåt där ingen verkar ha satt sin fot på väldigt länge. Inuti är den full av massa konstiga grejer men det konstiga av allt finns bakom en lönndörr som leder ner till källaren. Där finns Avgrunden, en mystisk portal som kan få deras värsta mardrömmar att komma till liv.

De har väckt något uråldrigt till liv, något som känner till barnens önskningar och drömmar, men även deras hemligheter. Har de vad som krävs för att möta de skuggiga saker som lurar i sina egna hjärtan?”

 

Det här är en kuslig, läskig, ibland rolig övernaturlig mysterium-thriller som kan beskrivas som Stephen King för mellanstadiet läsare.
En bok som skulle tilltala fans av “Stranger Things” eller “The Goonies.”

Det jag även gillar med den här boken är de otroliga vänskapsbandet mellan vännerna som blandas med alla läbbiga och konstiga varelser som fortsätter att dyka upp ur Avgrunden.

Detta är en kapitelbok som riktar sig till mellanstadiebarn mellan 9 – 12 år, dock anser jag att den går att läsas av äldre barn. Det var en bra bok, men som var lite seg i början innan den tog fart med spänning och övernaturliga händelser.

 


BoktitelAvgrunden del 1

BokserieAvgrunden

FörfattareAlly Condie & Brendan Reichs

Illustratör: Antonio Javier Caparo

Målgrupp: 9 – 12 år, men fungerar upp till 15 år.

Kategorier: Sciences fiction, spänning, övernaturligt, mysterier, varelser, monster, portal, vänskap, mobbing

BokförlagB.Wahlströms

ISBN: 9789132210082

Ta del av boken via:Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar