Peter Pan av James Matthew Barrie

Följ med på äventyr bland pirater, indianer & älvor.

Här får vi åter läsa om pojken som aldrig ville bli stor och äventyren i landet ingenstans.
I denna bearbetade variation som är mer lättläst får barnen själva möjligheten att läsa om barnen Darlings äventyr i lander ingenstans bland älvor, pirater, indianer, krokodiler och självklart Peter pan.
Första Peter Pan boken publicerades 1915 J.M Berrie och sen dess har det publicerats ny utgivna böcker genom åren, men det har även skapats teatrar och även flera filmer.
Nu har det kommit till Hegas bokförlag att publicera Peter Pan som en lättläst bok och bearbetad variation i deras satsning på att publicera gamla klassiska böcker i deras satsning med temat ”Våra klassiker”.
Jag gillar att bokförlaget Hegas satsar på att ge ut klassiska böcker i ny lättläst variation, dock fick jag inget läsflyt på grund av den korta meningsuppbyggnaden samt att jag hade svårt för själva illustrationerna, något som jag tror kommer göra det svårt att locka de unga läsarna som boken riktar sig till.
Jag har tidigare tagit del av det lättläst omarbetningarna av klassiska böcker där jag läst och recenserat Nils Holgersson som kan läsas här.

Som jag tidigare skrev så gillar jag hur bokförlaget Hegas på olika sätt tar klassiska böcker som lästs under många långa år och gör om dom i nya variation, som här där Hegas satsar på att göra böckerna lättlästa och tillgängliga till den yngre åldern, så de kan läsa dom själva i deras bokserie
”Våra klassiker”. 
Eller som när det gjort om det klassiska böcker med en skrämmande twist som i Hegas bokserie ”Lilla skräckbiblioteket” där jag tagit del av flera böcker från den fristående serien som böckerna “Dödluvan och vargen” och “Askungen och Vampyrprinsen”, samt böckerna “Prinsessan på den giftiga ärtan” och “Guldlock och de tre spökena” och “Rapunzel och varulven”.

Till den här boken Peter Pan ingår gratis handledning som till Hegas alla böcker.

Boktitel: Peter Pan
Bokserie: Våra klassiker
Illustratör: Christiane Hansen
Målgrupp: 6 – 8 år
Kategori: Äventyr, fantasi, klassiska böcker, lättläst, förr i tiden
ISBN: 9789175436869
Boken finns på Adlibris, Bokus, Hegas
Lyssna på boken via: Storytel

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar