Lilla skräckbiblioteket – Dödluvan och Vargen & Askungen och vampyrprinsen av Wiley Blevins

Bild Det klassiska sagorna i ny tappning.

Hegas bokförlag har släppt den nya lättlästa bokserien “Lilla Skräckbiblioteket med gamla klassiska sagor i ny skrämmande tappning.

Bild

Första boken är “Askungen och vampyrprinsen”.
Precis som i sagan bor Askungen hos sin styvmor och styvsystrarna. De är inte bara onda de är även väldigt renliga av sig.

I den här berättelsen har Askungen fått sitt namn av att hon gillar att gnida in sig i aska för att hon inte ska synas när hon är ute och smyger på äventyr om nätterna.
Så en dag kommer de ett brev om att de är bal på slottet, då prinsen är ute efter att möta sin drömprinsessa. Det är ju självklart att styvsystrarna ska gå, men mindre självklart att Askungen ska gå.
Men efter att Askungen fått hjälp att fixat fram en vacker klänning av sin förtrollade gudfar kan även Askungen gå på bal. Prinsen blir hänförd av Askungen.
Men prinsen är nu ingen vanlig prins och har mer än ett krav på sin blivande prinsessa: hon ska inte bara vara skön att titta på, hennes blod måste också smaka gott.

Bild

Även om det i Askungen och vampyrprinsen får ett ett lyckligt slut på sätt och vis, något som man däremot inte kan påstå att de blir i den andra boken “Dödluvan och vargen”. I den här berättelsen får vargen dessvärre tag på Rödluvan och numera spökar Rödluvan i skogen och lockar med sig oskyldiga små barn längre in i den djupa mörka skogen.

Dessa två första böcker i “Lilla Skräckbiblioteket” är fristående böcker som är läckert gjorda med färggranna illustrationer som lockar till läsning.
De är lagom lättlästa böcker som passar för 7 – 9 år då de innehåller enstaka svårare ord och med ett språk som ställer lite högre krav.

Jag har även läst de spännande fortsättningen i de klassisk sagorna.“Prinsessan på den giftiga ärtan”,“Guldlock och de tre spökena”,“Hans och Greta och de hemsökta huset”, “Rapunzel och varulven”

Här kan du läsa om alla böcker i bokserien Lilla Skräckbiblioteket.


Boktitel: Askungens och vampyrprinsen, Dödluvan och vargen,

Serietitel: Lilla skräckbiblioteket


Författare: Wiley Blevins

Illustratör: Steve Cox

Bokförlag: Hegas

Målgrupp: 6-8 år

Kategori:Klassiska sagor, skrämmande handling, askungen. vampyr, rödluvan, varg, lättläst

Provläs: Askungen och vampyrprinsen
Provläs: 
Dödluvan och vargen


Lektionsmaterial till Askungen och vampyrprinsen
Lektionsmaterial till dödsluvan och vargen


Flera av böckerna i bokserien Lilla skräckbiblioteket går även att lyssna på via: Storytale.

Köp boken på: Hegas, AdlibrisBokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar