Bortrövad: Vägen hem av Vilhelm Sundbom & Jonas Sjöblom

Bortrövad – Vägen hem är den fjärde och sista delen i bokserien ”Bortrövad” som är en trollbindande läsupplevelse med övernaturlig spänning, fylld med flera mystiska naturväsen.

“I serien Bortrövad har vi fått följa syskonen Tim och Li som på vägen till marknaden har blivit bortrövad av olika skogs väsen. Tim blir tillfångatagen av troll som vi får läsa mer om i boken Fånge i berget och Li blir tagen av skogsfrun som vi får läsa mer om i boken I skogsfruns våld När det slutligen hittar tillbaka till varandra måste de försöka ta sig tillbaka hem från den mystiska skogen som är fylld av olika farliga och mindre farliga naturväsen som vi får läsa mer om i boken Ur askan i Elden. I boken Vägen hem försöker syskonen fortfarande ta sig hem utan att återigen bli tagna av trollen och skogsfrun och den här gången stöter de på nya väsen som även skrämmer skogsfrun och trollen.”

Det här var en bok som jag sträckläste klart, samtidigt som jag inte ville att den skulle ta slut.
 
Det här är helt klart en av de allra bästa böckerna i serien Bortrövad då språket och handlingen är skriven på ett fängslade sätt fullt med spännande händelser från början till slut, tillsammans med mystiska svartvita välgjorda illustrationer som sätter den rätta stämningen till berättelsen.
 
Det här är en mystiskt spännande och skrämmande bok som svämmar över av olika övernaturliga väsen hämtat från dem svenska mytologin.
Bokserien Bortrövad lockar med sina mystiska övernaturliga framsidor och med en fängslade handling som är skriven med korta kapitel som ofta avslutas med en spännande cliffhanger tillsammans med en svartvit illustration som sammanfattar det senaste kapitlet och som bidrar med ännu mer mystik till handlingen. Längst bak i böckerna finns det även lätt fakta om de väsen som boken har handlat om. Böckerna riktar sig till unga läsare mellan 9 – 12 år och är perfekt högläsningsböcker för en bred målgrupp.
 
Det här är en bokserie för alla som läst PAX bokserien och och vill läsa mer om olika naturväsen.

Bokserien Bortrövad är baserad på äldre folksägner som tar en med på en resa rakt in i hjärtat av den svenska mytologin.

Boktitel: Bortrövad – Vägen hem, del 4

Bokserie: Bortrövad

Författare: Vilhelm Sundbom

Illustratör: Jonas Sjöblom

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Naturväsen, förr i tiden, spännande, äventyr, övernaturligt,  fantasy, magisk realism, mytologi

Provläs

Bokförlag: Sunflower produktion

ISBN: 9789198551075

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd och Sunflower produktion

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar