Prästgårdens hemlighet av Tobias Söderlund

Ett hemsökt hus, ett spöke och en kamera som lever sitt eget liv. . .

”Den ensliga prästgården i Borgvattnet sägs vara ett av Sveriges mest hemsökta hus. Tolvåriga Vanessa tror inte på historierna om vad som finns där inne, men eftersom hon vill filma något läskigt till sin Youtube-kanal bestämmer hon sig för att dra dit med vännerna Abbe och Martin.

Besöket blir otäckare än hon väntat sig. De flyr det gamla huset och väl hemma upptäcker Vanessa att hon faktiskt har fångat ett spöke på film!

Dessutom börjar konstiga saker hända på nätterna. Kameran slås på av sig själv. Vanessas pappa beter sig ytterst märkligt. Och vem är det som har grävt en grop på gården och lagt ner en av Vanessas gamla dockor?

 

Vanessa inser att något måste göras för att bli av med spöket som följt med henne hem från prästgården.”

Prästgårdens hemlighet är inte bara en välskriven skräckfiktion utan det är en berättelse som tar upp massa saker som att stå upp för sig själv, om vänskap och kärlek, om rasism, om tonårsproblem, skilda föräldrar och hur kvinnor kunde behandlas förr i tiden.

 

Prästgårdens hemlighet är första boken i en skrämmande trilogi som riktar sig till barn- och unga i åldrarna 9 – 12 år, men jag anser att den även kan läsa uppe i mycket högre ålder.

 

Prästgårdens hemlighet är verkligen skrämmande och spännande bladvändare som fick mig att läsa ut boken på något dygn samtidigt som jag ville lägga ifrån mig boken då den fick mig att drömma mardrömmar och gav mig kalla kårar så var det en bok som jag ville fortsätta läsa med skräckblandad förtjusning.

Den andra fristående bok  i trilogin Spökkameran heter Ljusklotets mysterium, som jag läste med skräckblandad förtjusning.

Slottsruinens förbannelse är den nervkittlande upplösningen av den kritikerrosade trilogin Spökkameran.

Det är verkligen en bok som jag sträckläste ut, samtidigt som jag inte ville att den skulle ta slut. 

Ett extra plus är att Prästgården finns på riktigt då det hemsökta huset i Borgvattnet i Jämtland räknas som en av Sveriges mest hemsökta hus och händelserna där ifrån influerat till denna berättelse gör bara att boken känns ännu mer skrämmande. Något som man kan läsa mer om i slutet av boken.

 

Till boken Prästgården igår även en lärarhandledning.

Boktitel: Prästgårdens hemlighet del 1

Trilogi: Spökkameran

Författare: Tobias Söderlund

Illustratör: Niklas Lindblad

Målgrupp: 9 – 12 år men passar även upp till 15 år och äldre.

Kategori: Hemsökt hus, Youtube, Osalig ande, spöke, höstlov, vänner, spännande, rysare, skräck- och spökhistoria

Lärarhandledning

Provläs

Bokförlag: Rabén och Sjögren

ISBN: 9789129716191

Boken går att ta del av som E-bok och ljudbok via: BookBeat, Nextory och Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus. Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar