Slottsruinens förbannelse av Tobias Södelund

Här känner man den rätta spökrysningen ila neråt ryggraden!

Slottsruinens förbannelse är den avslutande delen i den skrämmande och spännande spökrysare trilogin Spökkameran.

Jag har sen tidigare läst och recenserat de två första böckerna i trilogin, där första boken heter Prästgårdens hemlighet och den andra delen heter Ljusklotets mysterium.

Båda böckerna nominerades till Crimetime Award – årets barndeckare 2020.

“Vanessa är nominerad till Årets video på Youtubegalan! Hon åker till prisutdelningen i Stockholm och tar med sig spökkameran, trots varningarna från kamerans tidigare ägare.
Samtidigt maler oron i henne; pojkvännen Abbe och hans pappa ska utvisas och hon måste göra vad hon kan för att stoppa det.

Någon har också börjat höra av sig i kommentarerna på Vanessas Youtubekanal. Hon bryr sig först inte om det, men personen blir alltmer desperat. Hans lillasyster har blivit besatt av ett spöke, och familjen behöver Vanessas och kamerans hjälp. I en hemsökt slottsruin norr om Stockholm möter Vanessa sin hittills tuffaste motståndare.”

 

Handlingen är skriven i ett spännande och högt tempo som fångar läsarna i sitt järngrepp och skapar rysningar som inte bara kommer av skräck utan också av nervkittlande förtjusning som gör att man inte vill sluta att läsa boken.

Något som jag gillar extra mycket med trilogin Spökkameran är hur författaren Tobias Söderlund verkligen lyckats få till den skrämmande och rysliga handlingen med de olika spökhistorierna hämtat från verkliga platser med tillhörande övernaturliga händelser något som gör att böckerna blir extra läskiga. Parallellt med läskigheterna vävs relationerna av igenkännande tonårs vardag ihop med tillhörande vardagsdramatik, de jobbiga och oförstående föräldrar, spirande förälskelse och kompisrelationer. Trilogin Spökkameran tar skräcken såväl som barnen på allvar.

I Slottsruinens förbannelse  handlar det om Mörby slottsruin i Uppland, som sägs krylla av spöken som du kan läsa mer om här.

Boken är skriven med ett högt tempo med korta kapitel som oftast avslutats  med en cliffhanger som gör att man bara måste fortsätta läsa boken. Handlingen och sättet boken är skriven på passar målgruppen, men även för äldre som vill ha mer spänning i vardagen. Jag gillar att boken även innehåller vardagliga känslor och problem som barn i åldrarna 9 till 15 kan känna igen sig i, något som ger boken en balans utan att tapp de overkliga och övernaturliga inslagen. Det här är verkligen en bok som jag sträckläste ut, samtidigt som jag inte ville att den skulle ta slut. 

Även om Slottsruinens förbannelse är den nervkittlande upplösningen av den kritikerrosade trilogin Spökkameran så får jag en känsla av att vi kommer få ta del av mer läsning av författaren Tobias Söderlund där han kommer lyckas få läsare i både yngre och äldre åldrar att läsa sina verk med hjärtat i uppe i halsgropen.  

Boktitel: Slottsruinens förbannelse del 3 av 3

Trilogi: Spökkameran

Författare: Tobias Söderlund

Illustratör: Niklas Lindblad

Målgrupp: 9 – 12 år men passar även upp till 15 år och äldre.

Kategori: Hemsökt hus, Youtube, spökhistoria,  vänner, första kärleken, spännande, rysare, skräck- och spökhistoria, blandvändare

Bokförlag: Rabén och Sjögren

ISBN: 9789129724462

Boken går att ta del av som E-bok och ljudbok via: BookBeat och Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar