Ljusklotets mysterium av Tobias Söderlund

Ett mystiskt ljusklot, en hemsökt herrgård och ett väsen som lurar i skogen. . .

”Vanessa är alldeles pirrig inför nyårsresan till Gotland. Tillsammans med Martins familj ska hon och pappa bo på Katthamra gård, som sägs vara hemsökt. Dessutom ska pojkvännen Abbe följa med. Hon tar med sig kameran, den som kan filma spöken, trots varningarna hon fått. Kanske kan hon lyckas fånga ett spöke på film igen och bli Youtube-kändis på riktigt! Men resan blir läskig på ett helt annat sätt än väntat. Under en utflykt till Martebo i ett försök att se den mytomspunna Marteboljuset, dyker verkligen det stort ljusklot upp från ingenstans. Och när det försvinner är Martins lillebror Magnus borta! Ingen förstår någonting, men kameran har snappat upp något som alla andra missat…

Men Polisen och Missing people tror inte på dem när de säger att de tror att det är ett spöke som tagit Magnus, något som kanske inte så konstigt och det innebär att allt hänger på Vanessa, Abbe och Martin.

I sitt sökande efter Magnus stöter Vanessa och hennes vänner även på  olika övernaturliga händelser hämtade från de Svenska sägnerna.”

 

 

 

”Ljusklotets mysterium” är den andra, fristående delen i bokserien Spökkameran där första delen heter Prästgårdens hemlighet” och tredje delen heter “Slottsruinens förbannelse”.

 

 

 

Något som jag gillar extra mycket med bokserien Spökkameran är att det precis som i Prästgårdens hemlighet är handlingen i Ljusklotets mysterium är uppbyggt kring platser och historier från verkligheten något som gör att böckerna blir extra läskiga.

Ljusklotets mysterium är en välskriven och nervkittlande spökhistoria som med sin tokspännande handling parallellt med läskigheterna väver ihop vänskap och nybliven tonårskärlek med alla känslor och utmaningar som de kan innebära.Det här är verkligen en ryslig spökhistoria som måste läsas av unga som vuxna.

 

 

Trilogin Spökkameran är verkligen en bokhyllevärmare som jag tipsar många att läsa och som jag lätt kan läsas om igen.

Något som jag saknar är att Ljusklotets mysterium kunde ha en mer spännande början så som Prästgårdens hemlighet, då denna hade en lite lång startsträcka innan spänningen riktigt kom igång.

Däremot är trilogin Spökkameran verkligen en bokhyllevärmare som jag tipsar många att läsa, och som passar som högläsningsbok och som jag lätt kan läsas om igen.

 


Boktitel: Ljusklotets mysterium, del 2

BokserieSpökkameran

FörfattareTobias Söderlund

Målgrupp: 9 – 12 år, men fungerar även i högre åldrar

Kategori: Övernaturligt, rysare, skräck, naturväsen, kärlek, vänskap

Provläs

Bokförlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129724455

Ta del av boken som E-bok via: BooBeat, Storytel eller Nextory.

Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar