Tomtespelet av Arne Norlin

Tomtespelet är en julkalender i bokformat med fokus på det som faktiskt är viktigt till jul, vänskap och gemenskap, men på ett modernt och nytt sätt som fångar läsaren.

”Tomtespelet är en fin julhistoria som handlar om den elvaårige pojken Michael som under en julmarknad träffar en man som verkligen ser ut som självaste jultomten.
 
 
Den mystiska jultomten erbjuder Michael att vara med i ett spel som går ut på att han varje dag ska göra något kul, intressant eller nyttigt varje dag fram till julafton. Michael tycker det verkar spännande och dessutom kan man vinna ett fint pris så han går med i spelet.
 
Varje dag kommer ett sms och på kvällen får Michael kommentarer om dagens övning och hur det går i tävlingen. Det är spännande med de olika uppmaningarna, en del är riktigt kluriga och knepiga. Michael måste också vara extra snäll och påhittig för att avancera snabbare i tävlingen.
 
Tävlingen börjar första december och fortsätter till julafton. Michael blir taggad och lite nervös, ingen annan verkar veta något om spelet. Han berättar inte ens för bästa kompisen Arvid.
 
Kommer Mikael att klara av alla uppdrag? Som att ordna en julbock, hugga en julgran, fixa en mistel, fira vintersolståndet, göra en snögubbe, trots att det inte finns någon snö? Och hur gör man något intressant av att koka julgröt? För alla uppdrag han gör måste vara något extraordinärt. Och tomten – finns han verkligen på riktigt, för hur kan Tomten veta saker som borde vara omöjligt för honom att veta? Det gäller att hänga med ända fram till den dramatiska upplösningen på julafton.”

Tomtespelet är en perfekt adventsbok för dig som längtar efter julen och vill ha en lite dos av julstämning varje dag då den är skriven som en julkalender i bokform med ett spännande kapitel varje dag från den första till och med den 24 december.

 

Det här är en underhållande och tänkvärd julberättelse med spännande juluppdrag där vi får lära oss intressant fakta om både gamla och okända jultraditioner.

Tomtespelet är en av de få adventsböcker som vänder sig till äldre barn i mellanåldern mellan 9 till 12 år.
 
Idag finns det det endast ett få tal adventsböcker som vänder sig till mellanåldern som adventsböckerna: Jakten på julen, Nattexpressen, Nu är det Julia, Vänskap, decemberstök och en kärleksfull längtan om jul och Julen vi aldrig glömde.
 
Jag tycker dock att det är lite väl tråkig framsida för att vara en adventsbok, något som har gjort att jag inte tagit mig tiden att läsa den förrns nu.

Boktitel: Tomtespelet

Adventsbok 2017

Författare: Arne Norlin

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Jultraditioner, julförberedelser, julkalender, gemenskap

Bokförlag: Lind & Co

ISBN: 978-91-7779-189-8

Ta del av boken som E-bok via: BookBeat, Storytel, Nextory

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar