Viskornas dal – Kristallgrottan av Åsa Rosén

”Kristalgrottan” är den andra delen i fantasytrilogin ”Viskornasdal” som är en lika bra bladvändare som den första delen ”Väktarinnan”.
Ett halvår har gått sedan tumultet i viskornas grottsalar när Iza skulle krönas till väktarinna. Sedan dess har det varit skola och vanligt tonårsliv. Men så uppstår ett nytt hot mot Kristallgrottan. En hänsynslös gruventreprenör har hittat en av det utsökta kristallerna i Kaulinpää och söker nu efter fler och därför är nu viskornas grottsalar hotade och viskorna behöver sin väktarinna igen – mer en någonsin!
Det här är en riktigt spännande och sorglig berättelse som
innehåller uråldrig magi, naturväsen och ungdomlig kärlek som ger berättelsen en Twilight känsla i Norrlandsmiljö tillsammans med en dos miljöfrågor insmugna i handlingen.

Det här är en otroligt spännande och trollbindande läsupplevelse om starka känslor, mytologiska väsen, förbjuden kärlek och fängslande miljöer.

”Kristallgrottan” är verkligen en välskriven bok med ett modernt språk som är rappt, vassa, härligt halv sarkastiska och underhållande språk som känns ungdomligt. Boken har en  bra kontrast mellan Izas tonårsrelationer och vardagsbestyr kombinerat med gammal folktro fylld av mystik och uråldrig magi. Viskornasdal är verkligen en otrolig läsupplevelse från första till sista sidan. En bok som jag bara älskar och som kommer bli en kär bokhyllevärmare som kommer läsas om och om igen och framförallt tipsas om den som högläsningsbok för mellanstadiebarn som individläsning men kan även fungera i högre åldrar och för vuxna.
 
 
Bokens spännande avslut gör att jag bara måste få läsa de tredje och avslutade delarna i trilogin Viskornas dal som heter Tvillingarnas tid. Som ni kan läsa mer om här.

Det här är en Twilight i Norrlandsmiljö med en andlöst spännande berättelse om kärlek och uråldrig magi i Tornedalens hisnande miljöer.

Boktitel: Viskornas dal-Kristallgrottan del 2

Trilogi: Viskornas dal

Författare & illustratör: Åsa Rosén

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategorier: Fantasy,  magisk realism, spänning, kärlek, magi, väsen, miljöfrågor

ISBN: 9789129729573

Bokförlag: Rabén & Sjögren

Ta del av boken som ljudbok via: Storytel, Nextory

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar