Viskornas dal – Tvillingarnas tid av Åsa Rosén

Tvillingarnas tid är den tredje och sista delen i den hyllande trilogin Viskornas dal.

Det här är en otrolig spännande och trollbindande läsupplevelse som man läser med andan i halsen.

Tvillingarnas tid är den tredje och sista delen i den hyllande trilogin Viskornas dal skriven och illustrerad av Åsa Rosén .

Vintersolståndet börjar närma sig, en tid på året då skrindviskorna återkommer till Kaulinpää. Iza har med bävan sett fram emot att träffa Varkjaur igen och deras känslor för varandra går inte att dölja längre.

 

Men så börjar märkliga saker hända, det är någonting i luften, som om något oundvikligt håller på att hända. Det mullrar i bergen runtomkring. Är det gruvexploatörerna som är ute efter dalens kristaller igen, eller är det något annat? Flera märkliga tecken dyker upp. Torneälvorna finns med ens överallt, och Iza möter en tjej som ser exakt ut som hon själv. Paul säger att det är hennes spegeltvilling. Även Enok träffar sin. Och fler än Iza visar sig ha magiska förmågor …

 

Vad betyder allt? Och kan det ligga någon sanning i den gamla profetian om tvillingarnas tid?

Tvillingarnas tid är en spännande berättelse som förväntansfullt mixar uråldriga folktro och magi, med andlösa mysterium och förbjuden kärlek.

Animation skapad av Gullis lästips med godkännande av Åsa Rosén.

Det här är en otroligt välskriven och andlöst spännande bok med en välgjord blandning av fantasy och realism.

 

Tvillingarnas tid är skriven med ett modernt och ungdomligt språk som är rappt, vasst, med underhållande och härligt halv sarkastiska ton. Boken har en bra kontrast mellan Izas tonårsrelationer, vardagsbestyr och tonårskärlek, kombinerat med gammal folktro fylld av mystik, uråldrig magi som utspelar sig i Tornedalens hisnande miljöer.

Trilogin Viskornas dal är svensk Twilight i Norrlandsmiljö som är otroliga bladvändare för ungdomar mellan 9 till 15 år.

 

Här kan ni läsa mer o det två tidigare delarna  med första delen Väktarinnan och andra delen Kristallgrottan

Till alla Viskornas dal-fans som mig själv kan jag glädjande berätta att författaren Åsa Rosén kommer att skapa en spin-off bok från Viskornas dal. Den kommer att handlar om Taavenikkugården, den gård som Izas familj flyttar in i bok två och som sägs vara hemsökt. 

Boktitel: Tvillingarnas tid del 3

Trilogi: Visornas dal

Författare och illustratör: Åsa Rosén

Målgrupp: 9 – 15 år

Kategori: Fantasy,  magisk realism, spänning, kärlek, magi, väsen, tvillingar

Bokförlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 978-91-29-72958-0

Ta del av boken som ljudbok via: BookBeat, Storytel och Nextory

Ta del av boken via: Adlibris,BokusBokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar