Siris äventyr – Hövdingens fångar av Patric Nyström & Per Demervall

”Siris äventyr ~ Hövdingens fångar” är ett underhållande och fartfyllt vikingaäventyr.

I den grafiska serieboken “Siris äventyr – Hövdingens fångar” får vi följa med på ett nytt humoristiskt äventyr i den tredje delen i barnboksserien ”Siris äventyr”.

Sen tidigare har vi kunnat läsa om olika fängslade äventyr i de grafiska serieböckerna ”Kejsarens skatt” och ”Mimers gåta”.

I den tredje och fristående delen ”Hövdingens fångar” får vi återigen möta den tuffa och finurliga vikingatjejen Siri och hennes bästa vän Zack, son till kejsaren av Konstantinopel.

Siris äventyr är i sann Asterix och Obelix-anda!

~ Denna gången måste Siri och Zack mot sin vilja hjälpa vikingahövdingen Rolle att ta sig in inför Paris murar så att de kan plundra Paris. Men den listiga Siri gör allt i sin makt för att stoppa vikingarna och samtidigt skydda Paris invånare från vikingakrigarna möjlighet att fullfölja sin plan, till sin hjälp har hon sin vän Zack och så får de oväntad hjälp.

Den grafiska barnboksserien ”Siris äventyr” blandar fantasifulla äventyr med historiska miljöer och lätt fakta om vikingatiden, samtidigt som läsarna får vi ta del av komiska äventyrsberättelser som utspelar sig under vikingatiden.

Böckerna är indelade i korta kapitel med enkel och lättläst text som är skriven i textbubblor som är lätta att följa i serierutorna som utspelar sig i färgstarka bildrutor som är fyllda av detaljfyllda illustrationer.

Bokserien Siris äventyr ges ut i hela norden och finns översatt på Danska, Norska, Finska och Engelska.

”Siris äventyr” är en underhållande serie för läshungriga barn från 7 år och uppåt. Dessa grafiska serieböcker kombinerar vikingarnas seder och bruk med fartfyllda vikingaäventyr. Alla böcker är översatta till flera olika språk och till de två första böckerna ingår enskilda lärarhandledningar.

I sann Asterix och Obelix-anda levererar Patric Nyström och Per Demervall fartfyllda och underhållande serieäventyr för unga läsare, med glimten i ögat och en stor portion humor tillsammans med svensk historia som ger mersmak.

Som alla böcker börjar även denna bok med ett härligt persongalleri av de olika färgstarka karaktärer och i slutet av boken får vi ta del av historiskt fascinerade fakta. 

Dock hade jag önskat att de fanns lite mer lätt fakta som funnits med i anslutning till berättelsen. Som exempel att under vikingatiden rövades många bort och såldes som trälar – dåtidens slavar. Fakta som kan finnas med under serierutorna på sidan där en köpman vill sälja barnen Siri och Zack.

BOKTÄVLING

Nu har tre av Gullis lästips följare möjligheten att vinna ett eget exemplar av den tecknade serieboken “Siris äventyr – Hövdingens fångar” i obetalt samarbete med bokförlaget Stevali  och Siri the Viking.

 

Tävlingen och tävlingsreglerna kan ni ta del av via min Facebooksida och Instagramkonto.

 

Tävlingen avslutas den söndagen den 30 januari 2022.

Boktitel: Siris äventyr – Hövdingens fångar del 3

Bokserie: Siris äventyr

Målgrupp: 7 – 12 år

Kategorier: Förr i tiden, historisk berättelse, vikingatiden, grafisk serie, humor, fakta, äventyr

Utgiven av: Stevali

ISBN: 9789189228146

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus och Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar