Nisse och Ninni flyttar in av Therese Hedin & Julia Wingård

Nisse & Ninni flyttar in är en julkalenderbok fylld med hyss och nissebrev. Det här är verkligen en passande julkalenderbok med mysiga berättelser som engagerar hela familjen med små, enkla bus och som får små och stora i rätta julstämningen.

Nisse & Ninni flyttar in är en julkalenderbok fylld med hyss och nissebrev.

Nu under natten är det säkert flera som fått besök från olika små tomtenissar som flyttat in till sina olika människofamiljer. 

 

Vill du veta hur det kan gå till när två små busig tomtenissar flyttar in till en människofamilj? 

Då ska du läsa den mysiga julkalenderboken Nisse & Ninni flyttar in som handlar om hur det gick när de två små tomtenissarna Nisse och Ninna flyttar in hos en vanlig människofamilj. En berättelse som hjälper till att sprida julglädje för både små och stora.

 

Här får läsarna läsa om när tomtenissarna försöker göra julen extra speciell för barnen i familjen. Varje kväll skriver de ett nytt nissebrev till dem om sina äventyr om nätterna. Men så beslutar det elaka trollet Terje att även flytta in! Det elaka trollet som bara vill förstöra och göra förskräckliga hyss. Hur ska nu detta gå?

Här har författaren Therese Hedin verkligen tänkt på allt för att få de yngre barnen mellan 6 till 9 år i rätta julstämningen och möjligheten att räkna ner dagarna till julafton på ett underhållande sätt, även om nissebreven och alla bus mera riktar sig till de yngre barnen mellan 3 till 6 år. 

 

För här finner man även tips på bus, lekar, uppdrag, ramsor och visor. Samt en tipspromenad och flera juliga recept. Boken innehåller även brev från nissarna som man kan klippa ut och använda, allt för att underlätta för de som som vill ha en inneboende Nisse under December. 

 

Boken uppmärksammar även speciella dagar som pepparkakans dag, brandvarnarens dag, Nobeldagen med flera. 

Boken har även färgglada, lättare illustrationer av illustratören Julia Wingård, som förstärker berättelsens handling vid högläsning. 

Det här är verkligen en passande julkalenderbok med mysiga berättelser som engagerar hela familjen med små, enkla bus och som får små och stora i rätta julstämningen.

Jag vill även tipsa om instagramkontot @nissenflyttarin och @nisseinspiration där du som förälder, lärare eller pedagog kan få ännu flera tips på olika bus som Nissen kan hitta på när alla sover och se alla olika slags Nissedörrar. 

Under 2023 släpptes boken “Nissebus flyttar in” som har ett liknade upplägg som adventsboken “Nisse & Ninni flyttar in”. Här kan du läsa mer om boken “Nissebus flyttar  in”.

Boktitel: Nisse & Ninni flyttar in

Adventsbok 2022

 

Författare: Therese Hedin 

 

Illustratör: Julia Wingård 

 

Målgrupp:  6-9 år, men kan även fungera för yngre barn

 

Kategorier: Tomtenissar, nissebus, nissebrev, lek, pyssel, aktivitetsbok

 

ISBN: 978-91-87855-88-7

 

Utgiven av: Lumenos Förlag

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd eller Lumenos förlag

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar