Patriarkatet faller: Sexismens historia och kvinnors motståndskamp av Marta Breen & Jenny Jordahl

I boken ”Patriarkatet faller” så berättar Marta Breen och Jenny Jordahl på ett roligt och lättfattligt sätt om kvinnorörelsens många dramatiska slag. Boken har ett unikt internationellt och historiskt perspektiv. En grafisk roman som måste läsas, då den öppnar upp ögonen om den kvinnliga historiska orättvisor genom tiderna. Här delas informationen med humor, härliga skisser och ett lättbegripligt språk. Boken är enkel, informativ och en bra introduktion till feminism, patriarkat, sexism och den historiska tidslinjen för kvinnors rättigheter och jämställdhet. En grafisk roman alla borde läsa!

En grafisk roman alla borde läsa!

Visste du att feminister halshöggs på 1700-talet? Eller att suffragetter kastades i fängelse under 1800-talet? Genom historien har feminister över hela världen blivit spottade på och trakasserade. På 1700-talet halshöggs kända feminister i giljotin medan 1800-talets suffragetter kastades i fängelse. 

 

Även idag sitter feminister och aktivister fångna i bland annat Iran och Saudiarabien. Feminister har blivit stämplade som humorlösa, arga och mindre attraktiva. Ändå växer det upp nya generationer som vågar kalla sig feminister och gör det med stolthet.

I boken ”Patriarkatet faller” så berättar Marta Breen och Jenny Jordahl på ett roligt och lättfattligt sätt om kvinnorörelsens många dramatiska slag. Boken har ett unikt internationellt och historiskt perspektiv.

En grafisk roman som måste läsas, då den öppnar upp ögonen om den kvinnliga historiska orättvisor genom tiderna.

Bokanimationen är skapad av Natur & kultur.

Här delas informationen med humor, härliga skisser och ett lättbegripligt språk.

I tema blogginlägget “Internationella kvinnodagen – 8 mars” kan du ta del av andra liknade böcker om historiska kvinnor som genom historien som delar med sig av sina livsval, sin öppenhet, och sin kämparglöd. Där finner du även olika passande skolmaterial som passar för att jobba kring Internationella kvinnodagen.

 

I tema blogginlägget “Öka läslusten med serier” kan du ta del av andra boktips på grafiska serieromaner och hybridböcker.

Boktitel: Patriarkatet faller: sexismens historia och kvinnors motståndskamp

 

Författare: Marta Breen

 

Illustratör: Jenny Jordahl

 

Målgrupp: 12-15 år 

 

Kategori: Feminism, sexism, kvinnohistoria, samhälle och politik, grafisk roman

 

ISBN: 9789127175976

 

Utgiven av: Natur och kultur

 

Ta del av boken som E-bok via: Bibblix och Storytel

 

Ta del av boken via: Natur och kultur, Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar