Taynikma av Jan Kjær

Ta del av magiska äventyr tillsammans med Flint, Niko och Sola och se dem besegra mörkrets krafter med deras olika magiska krafter i de tre hybridböckerna i mangastil! ”Taynikma"-böckerna har en okomplicerad handling samtidigt som de är fyllda med action och massor av illustrationer som stödjer läsningen. ”Taynikma"-böckerna är actionfyllda, spännande och humoristiska, vilket gör dem till perfekta verktyg för att hjälpa unga läsare mellan 6 och 8 år att utveckla sin läsförmåga. ”Taynikma"-böckerna är skapade som hybridböcker med en handling som utspelar sig genom många illustrerade bilder i serieformat. Texten är skriven med korta textstycken i anslutning till bilderna som medvetet är skapade för att leda läsarna i rätt läsriktning, och där enstaka ord och meningar även kan upprepas i pratbubblorna. På så sätt får läsaren en repetition av orden och en tydlig känsla av framgång när ett ord känns igen och kan läsas utan problem. Illustrationerna är serieliknande och färgstarka och ger maximalt lässtöd då minst 60% av texten illustreras i bild.

Ta del av magiska äventyr tillsammans med Flint, Niko och Sola och se dem besegra mörkrets krafter med deras olika magiska krafter i de tre hybridböckerna i mangastil!

Taynikma" är en bokserie som består av tre lika spännande och lättlästa böcker, med fristående äventyr. Böckerna har samma huvudtitel som originalserien, och heter "Taynikma: Flint", "Taynikma: Niko" och "Taynikma: Sola".
I dag (2023) finns det tre stycken böcker i hybridserien Taynikma översatta till svenska (där originalspråket är danska)

“Taynikma” är en bokserie som består av tre lika spännande och lättlästa böcker, med fristående äventyr.

 

Böckerna har samma huvudtitel som originalserien, och heter “Taynikma: Flint”, Taynikma: Niko” och “Taynikma: Sola”.

Taynikma är en bokserie som är enkel att läsa och fyllda av spännande fantasy-aktion!

Med korta textstycken tillsammans med fartfyllda och fängslande bilder får läsarna ta del av spännande fantasy som lockar till läsning.

”Taynikma”-böckerna har en okomplicerad handling samtidigt som de är fyllda med action och massor av illustrationer som stödjer läsningen.

 

”Taynikma”-böckerna är actionfyllda, spännande och humoristiska, vilket gör dem till perfekta verktyg för att hjälpa unga läsare mellan 6 och 8 år att utveckla sin läsförmåga.

En bild säger mer än tusen ord!

”Taynikma”-böckerna är skapade som hybridböcker med en handling som utspelar sig genom många illustrerade bilder i serieformat. Texten är skriven med korta textstycken i anslutning till bilderna som medvetet är skapade för att leda läsarna i rätt läsriktning, och där enstaka ord och meningar även kan upprepas i pratbubblorna. På så sätt får läsaren en repetition av orden och en tydlig känsla av framgång när ett ord känns igen och kan läsas utan problem. Illustrationerna är serieliknande och färgstarka och ger maximalt lässtöd då minst 60% av texten illustreras i bild.

Med illustrationer som lånar manér från manga!

Jan Kjær har både skrivit och illustrerat “Taynikma”-böckerna och tagit fram lässystemet som kallas för Link-systemet, vilket även används i trilogin “Häxboken”, bokserien “Nomerna” och “Super-serien” med flera andra böcker.

Link är ett lässystem som är utformat för barn som precis har lärt sig läsa och som kan läsa korta sammanhängande meningar.

Systemet kännetecknas av ett unikt samband mellan text och bild, där illustrationerna ger maximalt stöd för läsupplevelsen. “Taynikma”-böckerna passar perfekt för läsare som har svårt att hitta böcker de tycker om och som fortfarande behöver böcker från börja-läsa-hyllan fast de nu kanske går i årskurs fyra och tycker att sådana böcker är för barnsliga och kanske pinsamma att läsa.

  1. Fokus läggs på repetitioner, så att läsaren får en tydlig känsla av framgång, när ett ord känns igen och kan läsas utan problem.

  2. Meningarna är korta.

  3. Den brutna texten i pratbubblorna visar läsaren att en mening ibland kan stå på flera rader.

  4. Den dynamiska stilen i text och bild, som uppmuntrar till läsning, har valts ut speciellt för målgruppen.

Till böckerna i Taynikma serien finns det enskilda läsnycklar/ lärarhandledningar till respektive böcker som går att ladda ner via Hegas förlags hemsida.

Om barnen fått igång lässtrategin och lärt sig läsa men inte nödvändigtvis lärt sig att älska det men gillar Taynikma-världen, då finns det faktiskt en serie från samma värld med hela 19 stycken böcker som riktar sig till unga läsare mellan 8 till 12 år och som även de är skapade som hybridböcker.

Bokserie: Taynikma

Författare & illustratör: Jan Kjær

Målgrupp: 6-9 år

Kategorier: Aktion, superhjältar, superkrafter, äventyr, serieformat, hybridbok, lässtöd

Provläs

Ta del av böckerna som ljudböcker via: Storytel

Utgiven av: Hegas förlag

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd eller Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar