Mutanterna – Ärans hand av Ingela Korsell & Daniel Thollin

”Ärans hand” är den avslutade delen i den fängslade och välgjorda trilogin ”Mutanterna”. I ”Ärans hand” måste de fem mutantbarnen Matteo, Arvid, Elsa, Cikoria och Molly med sina olika djurmutationerna börja samarbeta som en grupp och framförallt lita på varandra och använda sina mutantkrafter för att överleva för att bekämpa de ondskefulla som jagar dem, om de så ska behöva klösa, bita, riva och slåss för sina liv. "Ärans hand" är den sista delen i trilogin ”Mutanterna” som är actionspäckade hybridböcker med en fängslade handling i högt tempo som sträcker sig över alla tre böcker, som tillsammans skapar en nervkittlande och fängslande sträckläsning utan dess like!

”Ärans hand” är den avslutade delen i den fängslade och välgjorda trilogin ”Mutanterna”.

Ärans hand är en hängd mördares avhuggna hand, enligt folktron sägs ha magiska krafter.Genom att tända eld på de fem fingertopparna blir den en ljusstake som gör att människor i närheten – utom dess ägare – hamnar i ett tillfälligt förstenat tillstånd. På engelska heter det Hand of Glory. 

Trilogin ”Mutanterna” är skriven av författaren Ingela Korsell och illustrerad av serietecknaren Daniel Thollin, och består av böckerna: ”Experimentet”, Svartkonstboken” och ”Ärans hand”, böcker som bör läsas i ordning och gärna i sträck.

 

Här kan ni läsa mer om alla tre böckerna i trilogin “Mutanterna”.

Trilogin ”Mutanterna” är actionspäckade hybridböcker med en fängslade handling i högt tempo som sträcker sig över alla tre böcker, som tillsammans skapar en nervkittlande och fängslande sträckläsning utan dess like.

I ”Ärans hand” måste de fem mutantbarnen Matteo, Arvid, Elsa, Cikoria och Molly med sina olika djurmutationerna börja samarbeta som en grupp och framförallt lita på varandra och använda sina mutantkrafter för att överleva för att bekämpa de ondskefulla som jagar dem, om de så ska behöva klösa, bita, riva och slåss för sina liv.

Med trilogin ”Mutanterna” har skaparduon Ingela Korsell och Daniel Thollin verkligen lyckats skapa böcker som hjälper barn och unga att finna läslusten med moderna böcker uppbyggda som hybridböcker som har en härlig mix av kapitelböcker som möter serietidningarna värld och gör dem till en extraordinär läsupplevelse!

I alla böckerna i trilogin ”Mutanterna” får läsarna ta del av en actionfylld handling med ett övernaturligt spännande äventyr som är skriven med ca 50% löpande text och 50 % handlingsbärande serierutor som är skapade med svartvita serieillustrationer, där delar av handlingen utspelar sig, i pratbubblor, ljudeffekter, kortare textstycken och textrutor med information om plats, tid och händelser.

 

På det sättet är texten och bilderna jämbördiga med varandra för att läsarna ska kunna förstå hela berättelsen. 

I trilogin "Mutanterna" får läsarna beredda sig för en trio böcker fyllda med spänning och action i ett pulshöjande äventyr där vetenskap möter magisk science fiktion.

Via bokförlaget Natur och Kultur finns det även massa extra material till trilogin “Mutanterna”, där du bland annat kan göra testet för att se vilken mutant du tillhör, lärarhandledning till den första boken, bokaffisch över trilogin, samt en karta över Uppsala där alla händelserna utspelar sig i trilogin, samt en intervju med författaren och illustratören.

Boktitel: Mutanterna – Ärans hand, del 3

Trilogi: Mutanterna

Författare: Ingela Korsell  

Illustratör: Daniel Thollin

Målgrupp: 9 -15 år

Kategorier: Mysterium, fantasy-reality samarbeta, vänskap, mutationer, action, spänning, vetenskap, science fiction, kampen mot ondskan

ISBN: 9789127174078

Utgiven av: Natur & Kultur

Ta del av boken som E-bok via: Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus eller Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar