Mutanterna – Experimentet av Ingela Korsell & Daniel Thollin

Mutanterna - Experimentet är en otroligt spännande bok med en fängslande och lättläst handling som griper tag i läsaren, något som gör att boken slukas i ett nafs! Det här är en härlig mix av kapitelbok som möter Marvel tidningen och gör det till en extraordinär läsupplevelse! Mutanterna är början på en grymt bra trilogi som är lika beroendeframkallande som Pax-bokserien!

Mutanterna - Experimentet är en otroligt spännande bok med en fängslande och lättläst handling som griper tag i läsaren, något som gör att boken slukas i ett nafs!

”Mutanterna – Experimentet” är den första boken i den nya trilogin ”Mutanterna” som har en handling fylld av ett övernaturligt spännande äventyr.

Mutant är någon som blivit något annat på grund av en mutation, det vill säga en förändring i cellens arvsmassa - DNA. En mutation kan ske slumpvis av sig själv eller annan yttre påverkan, till exempel strålning.

Mutanterna - Experimentet är en härligt mix av kapitelbok som möter Marvel tidningen och gör det till en extraordinär läsupplevelse!

“Mutanterna – Experimentet” är som en actionspäckade hybrid mellan kapitelbok och serieroman, något som kommer locka mellanåldern med sin fängslande framsida och ett innehåll som är lättläst utan att vara för enkelt med en actionfylld handling med högt tempo och korta kapitel som avslutas med cliffhangers. På detta nyskapade sättet gör det att boken även passar för ovana läsare som ännu inte ser sig som aktiva bokläsare. 

Det här är början på den helt nya trilogin ”Mutanterna” som är skriven av Ingela Korsell som även är författare till PAX-böckerna och Väsenologi-böckerna och tillsammans med serietecknaren och illustratören Daniel Thollin som har skapat svartvita bilder i form av actionfyllda serierutor som blandas med lättlästa textkapitel – på samma sätt som vetenskap blandas med magi och gör berättelsen till en övernaturlig science fiction thriller.

Tillsammans har Ingela och Daniel skapat en bok som fångar unga läsare från första sida och behåller dem till sista sidan med en handlingen som handlar om barn i Uppsala som fått olika djurmutationer efter ett olyckligt resultat av ett experiment. Barnen är omedvetna om varandra under sin uppväxt, men när de börjar närma sig tonåren börjar barnen bli jagade för sina ovanliga egenskaper, men av vem? Och Varför? 

Det här är en bok som även passar för högläsning och till boken finns det även en tillhörande lärarhandledning som erbjuder bonusmaterial.

Gör testet – Vilken mutant är du?

 

De fem mutantbarnen har olika karaktärsdrag, intressen och
superkrafter.

 

Ta reda på vilken mutant du är genom att gör Natur & kulturs test via deras hemsida.

Mutanterna är början på en grymt bra trilogi som är lika beroendeframkallande som Pax-bokserien!

Här kan ni läsa mer om den nadra boken i serien som heter Svartkonstboken, som ni kan läsa mer om här och Ärans hand som är den tredje och avslutande delen som ni kan läsa mer om här.

Boktitel: Mutanterna- Experimentet del 1 

 

Trilogi: Mutanterna

 

Författare: Ingela Korsell 

 

Illustratör: Daniel Thollin 

 

Målgrupp: 9-12

 

Kategorier: Spänning, action, skräck, monster, magi, oetisk forskning, mobbning, vänskap

 

Utgiven av: Natur och kultur

 

ISBN: 9789127173972

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg: