Rubinens gåta av Annika Billberg

”Rubinens gåta” är en nervkittlande jakt på en mystisk och förtrollande rubin. ”Rubinens gåta” är den fjärde och sista delen i deckarserien ”Mysterierna i Sörbodane” som är en serie där gåtor från det förflutna vävs samman med nutidens mysterier i den lilla byn i Dalsland. En historia som utspelar sig på 40-talet bidrar med sorglig bakgrund till det nutida mysteriet.

Rubinens gåta är en nervkittlande jakt på en mystisk och förtrollande rubin.

”Rubinens gåta” är den fjärde och sista delen i deckarserien ”Mysterierna i Sörbodane” som är en serie där gåtor från det förflutna vävs samman med nutidens mysterier i den lilla byn i Dalsland.

 

Tidigare böcker i den fristående bokserien är:

Även om böckerna absolut går att läsa fristående från varandra, rekommenderar jag att man läser böckerna i ordning för att förstå allt som händer och varför.

~ Sommaren är snart över och vännerna Emma och Carl-Fredrik ser fram emot att njuta av de sista dagarna med att bara vara tillsammans, bada i sjön, ta ut hästarna och hunden Micko i naturen.

 

Men det dröjer så klart inte länge förrän de har snubblat in i ett nytt mysterium och deras sommarlov fylls av spänning och hotande faror med ett mysterium som måste lösas.

 

Den här gången hittar de en gammal låst byrålåda. När de väl lyckats öppnar den, finner de ett unikt halsband och ledtrådar som pekar mot en urgammal legend om en rubin. Vad händer om legenden visar sig vara sann och rubinen verkligen existerar? Driven av nyfikenhet och äventyr ger de sig av för att följa spåren till en öde plats vid namn Gärrekasen. En bortglömd plats som visar sig dölja hemsöka och mörka hemligheter från förr.

 

Flera av ledtrådarna pekar också på deras tidigare fiende, Johan Skarp, som också är ute efter ädelstenen och dess hemligheter och snabbt växer hotet mot de båda vännerna.

Kommer de lyckas lösa mysteriet med rubinen och avslöja vad som egentligen hände i Sörbodane för så länge sedan?

”Mysterierna i Sörbodande”är en fantasieggande sommardeckare med medryckande handling och mystiska äventyr, där vi får följa vännerna Emma och Carl-Fredrik som tillsammans med hunden Micko finner mystiska gåtor från det förflutna som vävs samman med nutidens mysterier, något som det tillsammans löser i denna sommardeckare.
Vännerna Carl-Fredik & Emma tillsammans med hunden Micko.

Kan Emma och Carl-Fredrik lösa gåtan med den försvunna rubinen och upptäcka vad som hände i Sörbodane för så många år sedan?

Här träffar läsinspiratören Ullis från Gullis lästips tillsammans med författaren Annika Billberg under Bokfestivalen 2023 i Göteborg.
Här träffar läsinspiratören Ullis från Gullis lästips författaren Annika Billberg under Bokfestivalen 2023 i Göteborg.

Författaren Annika Billberg har med briljans skapat en spännande bladvändare som tar oss med till det idylliska och lantliga Dalsland. Hennes förmåga att väva samman tidigare händelser och historia skapar en sommardeckare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Den här boken är ett måste för alla bokslukare i mellanåldern som längtar efter en gripande berättelse i en fantastisk sommarmiljö.

En historia som utspelar sig på 40-talet bidrar med sorglig bakgrund till det nutida mysteriet.

Precis som i författarens tidigare verk innehåller denna bok två parallella berättelser – en i nutid och en i dåtid. Författaren bemästrar denna teknik på ett enastående sätt och ger läsarna en extra dimension att utforska.

Dessutom är språket skickligt anpassat efter epoken och läsarnas ålder, vilket gör texten luftig och lättläst.

Berättelsen berör också ämnen som vänskap, känslor, kärlek, avundsjuka och skapandet av en ny familj.

Eftersom detta är den sista boken i serien “Mysterierna i Sörbodane”, skulle jag verkligen kunna föreställa mig att denna serie skulle kunna bli en fantastisk tv-serie.

Boktitel: Rubinens gåta, del 4 av 4

 

Bokserie: Mysterierna i Sörbodane

 

Målgrupp: 9- 12 år

 

Författare: Annika Billberg

 

Kategorier: Mysterium, deckare, spänning, äventyr, familjehemlighet, vänner, kärlek,  förr i tiden

 

Provläs

 

Betyg: Fem av fem möjliga

💎💎💎💎💎

 

Utgiven av: Lilla Hoi

 

ISBN: 9789189549043

 

Ta del av boken som ljudbok och e-bok

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Hoi förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar