Hugo vill ha en katt, Hugo wants a cat, Hugo desea tener un gatito av Lourdes Daza-Gillman & Katarina Vintrafors

Bild

”Hugo vill ha en katt” är första boken i en den nya bokserien ”Hugos värld” som är en trespråkig bilderbok serie som handlar om ett barns vardag och hans nya upptäckter tillsammans med sina två mammor.

Bild

“I den första boken Hugo vill ha en katt får vi möta den lilla pojken Hugo som bor med sina två mammor.

Efter att mamma Liza har läst godnattsagan om Kissemiss, vill Hugo gärna ha en egen katt, men det är idag för i förrgår var det en hund Hugo önskade sig. . .

Här får vi följa med i Hugos vardag och läsa om hans önskan efter ett eget husdjur och hur roligt de skulle ha de tillsamman.”

Det här är en charmig bilderbok för de yngre lyssnarna som är skriven med tre språk på en gång. Med korta meningar och många bilder är det en korta texten som är uppdelad på tre språk där alla meningar betyder samma sak. Framför varje nytt språk finns landets flagga representerat. Så här får barnet lära sig svenska, engelska och spanska samtidigt.

Bild

Bild i från boken Hugo vill ha en katt.

Det här är ett helt nytt sätt att skriva barnböcker på som jag aldrig tidigare sett. Jag har dock sett böcker som är skrivna med två olika språk fast dessa är inte uppbyggda på samma sätt som bokserien ”Hugos värld”.

Personligen gillar jag sättet, då det verkligen ligger i tiden då det är så många barn idag som växer upp med två till tre språk i sin vardag. Och på det pedagogiska och överskådligt sätt är det en bokserie som är noga genomtänkt och med de färgstarka bilderna som täcker bokens sidor är det en underhållande bok som passar som högläsningsbok för de yngre lyssnarna.

Bild

Lilla Lionel på två år älskar att läsa om Hugo och hans värld. Tillsammans med sin mamma läser han böckerna flera gånger om och många gånger bläddrar han i böckerna själv. Även hans föräldrar som är tvåspråkiga i svenska och spanska kan tillsammans med böcker i bokserien Hugos värld hjälper till med Lionels språkutveckling.

Till hans stora glädje har nu även två böcker till släppts som heter “Hugo och hans små fingra” och “Hugo och hans leklåda”. Böcker som kommer uppskattas och kommer säkerligen glädja andra små barn och som passar bra som födelsedagspresent, dopgåva och julklapp.  

Bild

Jag har även tagit del av boken, ”Hugo och hans små fingrar” och boken ”Hugo och hans leksakslåda”.


Illustratör: Katarina Vintrafors
Målgrupp: 0 – 4 år
Kategori: Trespråkig, bilderbok, regnbågsfamilj, pedagogisk, vardag, vardags äventyr, bebis, katt
Bokförlag: LDG förlag
ISBN: 9789198547306
Boken finns på: Adlibris & Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar