Jakten på jultomten av Anna Hansson & André Högbom

Det här är en underhållande och annorlunda juldeckare i jakten på jultomten!

Adventsboken ”Monsterhotellet – Jakten på jultomten” är den fristående fortsättningen i serien om de populära varulvarna på Monsterhotellet. Sen tidigare har jag recenserat de två andra adventsböckerna om varulv- syskonen Ulv och Ylva i boken ”Jul på Monsterhotellet” och ”Jul igen på Monsterhotellet.”

”Julen närmar sig på nytt och det är mycket som ska hinnas med på Monsterhotellet, utöver att ta hand om hotellets gäster ska Ulf och Ylva även hjälpa pappa Bosse med det sedvanliga julsysslorna, som att julstäda, pynta hotellet med extra mycket spindelväv, smycka med extra mycket dammråttor och skapa girlanger av älgbajs samt hitta den perfekta julgranen som ska huggas och pyntas.

 

Sen tidigare år har syskonen Ulv och Ylva varit på jakt på vem det är som delar ut julklapparna på julafton och de vet fortfarande inte vem det är, men misstänker starkt någon som kallas för jultomten. De bestämmer sig för att lösa gåtan, och bildar en detektivbyrå. Men kommer de att få reda på vem jultomten är?”

Monsterhotellet besöks alltid av olika varelser och monster och det är alltid intressant och se vilka de olika besökare är som besöker hotellet. Men roligast är att ta del av alla ”delikata” maträtter som pappa Bosse lagar. De är maträtter som låter mer äckligare än den andra rätten som lervälling, vintergröt, gjort av mjöl, snö, mögelost och dammråttor, stuvade kråkfjädrar, benknote – kakor, ugglenäbbar och skulle maten bli alldeles för god går den alltid att rädda med en burk ruttna uggleägg. Det här är en annorlunda julsaga där monstren, vampyrer och häxor aldrig blir riktigt farliga utan har en stor mängd humor och knasigheter tillsammans med en stor dos julkänsla. 

Det här är ett charmigt och humoristisk juläventyr uppdelat på 24 kapitel, med ett kapitel för varje dag i december fram till julafton. Jakten på jultomten är en bok som vänder sig till 6-9-år, men barnets läsförmåga och intressen avgör såklart alltid. Den kan antingen läsas av barnet själv eller som högläsning. Till varje kapitel finns det charmiga och färgstarka  bilder med roliga detaljer.

Det här är en underhållande, charmig och rolig juldeckare med livfulla illustrationer. Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

Något som är extra bra med den fristående serien Monsterhotellet är att det ingår underhållande arbetsmaterial som läsförståelsefrågor, färgläggningsbilder, skriv- och rituppgifter och massa annat roligt. Samt om barnen uppskattar handlingen och bokens lättlästa, lättsmälta och humoristiska berättelse så finns det flera fristående böcker i serien som riktar sig till 6 till 9 år.

BOKTÄVLING!

Nu har en av Gullis lästips prenumeranter möjligheten att vinna ett exemplar av adventsboken “Monsterhotellet – Jakten på jultomten”, i samarbete med Beta pedagog.

TÄVLINGSREGLER!

Skriv upp din mejladress i kommentarerna under detta blogginlägg så att jag även kan se om du har skrivit upp dig som prenumerant, där du även svara på frågan om vad adventsboken heter och varför just du vinna denna adventsbok.

Boktävlingen avslutas den 20 november 2020 klocka 18.00 och kommer att bli informerad här samt via mail. 

*Vinnaren betalar en fraktsumma till Gullis lästips på 70 kr. 

Tävlingen är avslutad och den lyckliga vinnaren är Ann-Sofie.

Boktitel: Monsterhotellet – Jakten på jultomten

Adventsbok: 2020

Bokserie: Monsterhotellet

Författare: Anna Hansson

Illustratör: André Högbom

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Äventyr, rolig, deckare, fantasy 

Provläs

Arbetsmaterial: Elevuppgifter och lärarmaterial 

Bokförlag: Beta pedagog

ISBN:  9789188871268

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd och Beta pedagog 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar