Handbok för superhjältar – Ensam av Elias & Agnes Våhlund

Bild

“Ensam är inte stark”

Jippi, äntligen får jag ta del av den tredje delen i serien “Handbok för superhjältar: Ensam” som även den är en riktigt bra, spännande och lite läskig på samma gång.
Det har även släppts en femte del som heter “Handbok för Superhjältar – Försvunna” är den första delen i ett nytt spännande superhjälteäventyr som kommer löpa över fyra böcker.

“Det handlar om Lisa – en mobbad tjej som utvecklas till superhjälte när hon hittar “handbok för superhjältar” Även om stadens invånare älskar hennes “superhjältejag” “Röda masken” (förutom brottslingarna) så är hon lika ensam som vanligt så fort hon tar av sig sin superhjälteuniform. För Lisa är en superhjälte på nätterna och en helt vanlig tjej på dagarna. Eller kanske inte helt vanlig, för hon har inga vänner och hon är fortfarande lika ensam i skolan.

Om kvällarna flyger hon ut över staden och bekämpar brottslingar. Varenda rånare och tjuv är rädda att möta superhjälten. Alla utom stadens farligaste skurk, Wolfgang. Han är inte det minsta rädd och han har svurit att fånga in Röda Masken. Kommer Lisa hinna sätta Wolfgang bakom lås och bom innan han fångar henne?”

Boken avslutas med en riktig cliffhanger som gör att det är svårt att invänta nästa bok “Handbok för superhjältar: Vargen kommer”.

Bild

”Handbok för superhjältar” har illustrationer som är skapade av Agnes Våhlund som verkligen lyckas mitt-i-prick för att både locka och behålla läsarnas intresse med de tilltalande och spännande formatet eftersom här blandas utdrag ur boken med det tecknade mangaliknade seriebilderna med den vanliga texten som är insatt i rutor på sidorna. Det är bilder som är fyllda med mycket action, drama och rörelse i bilderna, som enkelt kan associeras till tecknad film.

Detta är en bokserie som passar bra till barn som precis lärt sig läsa eller barn som håller på att lära sig. Har du inte läst dem för ditt barn än så gör det!  Böckerna är perfekt att få även de mest läsovilliga att fatta tycke för!
Till boken finns det även en lärarhandledning och ett gratis bildspel, samt ett läsbingo att ladda ner och mycket annat.

Bild

Här kan ni även läsa om alla fyra böcker i bokserien Handbok för Superhjältar, där ni även kan ta del av annat material som tipspromenad, sång, adventskalender och rollspel. 

Här har jag även skapat ett tillhörande boktrailer till boken.

Bild

Författare: Elias Våhlund
Illustratör: Agnes Våhlund
Målgrupp: 6-9 år
Kategori: Action, fantasy, äventyr, superhjälte, mobbing, ensam
Bokförlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129705089
Köp boken på: Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...