Handbok för superhjältar – Ensam av Elias & Agnes Våhlund

Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Ett äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska! Vinnare av Årets barndeckare 2018!

Ensam är inte stark!

Jippi, äntligen får jag ta del av den tredje delen i serien “Handbok för superhjältar: Ensam” som även den är en riktigt bra, spännande och lite läskig på samma gång.

Jag har även läst och recenserar Handbok för superhjältar: Handbok” del 1 och “Handbok för superhjältar: Röda masken” del 2 och Handbok för superhjältar: Vargen kommer del 4.

 

Dessa fyra delar har ett äventyr och en gemensam handling som tar upp mobbing, utanförskap och äventyr.

Därefter kommer den femtedelen “Handbok för superhjältar – Försvunna” som är den första boken i ett nytt spännande superhjälteäventyr som kommer handla om utanförskap och om rädsla och kommer utspela sig i fyra nya böcker.

“Handbok försuperhjältar – Ensam” handlar om Lisa – en mobbad tjej som utvecklas till superhjälte när hon hittar “handbok för superhjältar” Även om stadens invånare älskar hennes “superhjältejag” “Röda masken” (förutom brottslingarna) så är hon lika ensam som vanligt så fort hon tar av sig sin superhjälteuniform. För Lisa är en superhjälte på nätterna och en helt vanlig tjej på dagarna. Eller kanske inte helt vanlig, för hon har inga vänner och hon är fortfarande lika ensam i skolan.

Om kvällarna flyger hon ut över staden och bekämpar brottslingar. Varenda rånare och tjuv är rädda att möta superhjälten. Alla utom stadens farligaste skurk, Wolfgang. Han är inte det minsta rädd och han har svurit att fånga in Röda Masken. Kommer Lisa hinna sätta Wolfgang bakom lås och bom innan han fångar henne?”

 

Boken avslutas med en riktig cliffhanger som gör att det är svårt att invänta nästa bok “Handbok för superhjältar: Vargen kommer”.

”Handbok för superhjältar” har illustrationer som är skapade av Agnes Våhlund som verkligen lyckas mitt-i-prick för att både locka och behålla läsarnas intresse med de tilltalande och spännande formatet när hon lyckats skapa en hybridbok då bokens bilder är skapade i tecknad mangastil och liknar illustrationerna från en grafisk seriebok, där bilder är fyllda med mycket action, drama och rörelse i bilderna, som enkelt kan associeras till tecknad film. Tillsammans med författaren Elias Våhlund som har skapat lättläst text som är uppdelad i korta textrutor på sidorna. 

 

Tillsammans har det skapat en bokserie som passar både för läsovilliga barn som barn som nyligen lärt sig läsa till att det passar lika bra som högläsningsböcker.

Till boken finns det även en lärarhandledning och ett gratis bildspel, samt ett Quiz, läsbingo att ladda ner och mycket annat.

Här kan ni även läsa om alla fyra böcker i bokserien Handbok för Superhjältar, där ni även kan ta del av annat material som extramaterial, adventskalender och rollspel.

Här har jag även skapat ett tillhörande boktrailer till boken.

Boktitel: Handbok för superhjältar: Ensam del 3

 

Serietitel: Handbok för superhjältar

 

Författare: Elias Våhlund

 

Illustratör: Agnes Våhlund

 

Målgrupp: 6-9 år

 

Kategori: Action, fantasy, äventyr, superhjälte, mobbning, ensam

 

Bokförlag: Rabén & Sjögren

 

ISBN: 9789129705089

 

Köp boken på: Adlibris,Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar