Handbok för superhjältar ~ Vargen kommer av Elias & Agnes Våhlund

Tillsammans är vi starka!

Äntligen kom den fjärde delen ut i bokserien ”Handbok för superhjältar”, så som vi alla längtat, tyvärr är det sista boken i denna fartfyllda och spännande bokserie. Jag har givetvis läst alla tre första böckerna som jag även recenserat under respektive namn, ”Handbok för superhjältar – Handbok.”, ”Handbok för superhjältar – Röda masken” och ”Handbok för superhjältar – Ensam”.

 

Här kan ni läsa om alla böcker i serien.

”Stadens farligaste skurk, Wolfgang, har kidnappat borgmästaren och vill ha Röda masken i utbyte. Han har länge velat fånga Lisa, och nu verkar han ha kommit på precis hur han ska göra. Lisa vet inte vad hon ska ta sig till ska hon rädda sig själv eller överlämna sig för att rädda borgmästaren?Men hjälp dyker upp från oväntat håll. Frågan är bara om Lisa kan lita på sina nya vänner.”

I boken ”Handbok för superhjältar – Vargen kommer” fortsätter den spännande kampen mellan Lisa aka Röda masken mot stadens farligaste skurk, Wolfgang som vi fick läsa om i tredje delen ”Handbok för superhjältar – Ensam” som slutade med en riktigt spännande cliffhanger. Här fortsätter den fartfyllda och spännande kampen för att kunna befria den kidnappade borgmästaren ifrån den fasliga skurken Wofgang och hans underhuggare vargarna. Men denna gång får Lisa hjälp från oväntat håll, men frågan är om hon kan lita på dom?

De första fyra delarna handlar om mobbning, utanförskap och spännande äventyr!

Trots att detta är den avslutande delen av fyra i bokserien Handbok för superhjältar så har vi inte sett det sista av Lisa då paret Våhlund planerar att göra 42 böcker om Lisa och hennes superhjältar. 

 

Den femte boken Försvunnen, är ett nytt äventyr som kommer spänna över sammanlagt fyra böcker som kommer handla mer om utanförskap och om rädsla.

Till boken finns lärarhandledning och bildspel, läsbingo, quiz och massa annan extramaterial.

 

Barnens radio har även skapat en dramatisering baserat på det fyra första böckerna i serien. Det är 16 avsnitt som riktar sig till 6 – 10 år. Till alla avsnitten finns det diskussionsfrågor.

Har du och ditt barn läst alla böcker som finns ute i serien Handbok för superhjältar har ni nu möjligheten att själva bli superhjältar och slåss mot skurkar och lösa nästan olösliga problem i rollspelet Handbok för Superhjältar som du kan läsa mer om här. 

Inför julen kan barnen även få ta del av en Adventskalender som är fylld av aktivitetssaker baserat på Handbok för Superhjältar som ni kan läsa mer om här och det finns även en massa andra typer av böcker baserat på Handbok för Superhjältar.

Till sommarlovet kan barnen göra underhållande aktiviteter med boken “Handbok för superhjältar. Sommarlovsbok: Omöjligt uppdrag” och Sommarlovsboken – Handbok för superhjältar”

Följa med på  spännande soloäventyr där du som läsare är delaktig för att lösa ett brott och själv får chansen att bli en superhjälte. Här finns även allt från sommarbingo, ordpyssel och skrivarskola till kluriga pyssel att lösa som räcker hela sommaren.

 

Här kan du läsa mer om den ena sommarlovsboken.

Boktitel: Handbok för superhjältar – Vargen kommer del 4

 

Serietitel: Handbok för superhjältar

 

Författare: Elias Våhlund

 

Illustratör: Agnes Våhlund

 

Målgrupp: 6 – 9 år

 

Kategori: Fantasy reality, Kapitelbok, action, fantasy, äventyr, serieformat, lättläst, bokserie

 

Bokförlag: Rabén & Sjögren

 

ISBN: 9789129707755

 

Köp boken på: Adlibris, Bokus

 

Eller lyssna på den actionfyllda och spännande boken som innehåller härliga ljudeffekter via appen: Storytel

Dela gärna detta inlägg: