Handbok för superhjältar ~ Vargen kommer av Elias & Agnes Våhlund

Bild

Tillsammans är vi starka!

Äntligen kom den fjärde delen ut i bokserien ”Handbok för superhjältar”, så som vi alla längtat, tyvärr är det sista boken i denna fartfyllda och spännande bokserie. Jag har givetvis läst alla tre första böckerna som jag även recenserat under respektive namn, ”Handbok för superhjältar – Handbok.”, ”Handbok för superhjältar – Röda masken” och ”Handbok för superhjältar – Ensam”. Här kan ni läsa om alla böcker i serien.
”Handbok för Superhjältar – Försvunna” är den första delen i ett nytt spännande superhjälteäventyr som kommer löpa över fyra böcker.

”Stadens farligaste skurk, Wolfgang, har kidnappat borgmästaren och vill ha Röda masken i utbyte. Han har länge velat fånga Lisa, och nu verkar han ha kommit på precis hur han ska göra. Lisa vet inte vad hon ska ta sig till ska hon rädda sig själv eller överlämna sig för att rädda borgmästaren?Men hjälp dyker upp från oväntat håll. Frågan är bara om Lisa kan lita på sina nya vänner.”

I boken ”Handbok för superhjältar – Vargen kommer” fortsätter den spännande kampen mellan Lisa aka Röda masken mot stadens farligaste skurk, Wolfgang som vi fick läsa om i tredje delen ”Handbok för superhjältar – Ensam” som slutade med en riktigt spännande cliffhanger. Här fortsätter den fartfyllda och spännande kampen för att kunna befria den kidnappade borgmästaren ifrån den fasliga skurken Wofgang och hans underhuggare vargarna. Men denna gång får Lisa hjälp från oväntat håll, men frågan är om hon kan lita på dom?
Till boken finns lärarhandledning och bildspel samt läsbingo. Det finns även en sång kopplat till boken som ni kan läsa mer om här.
Bild

Trots att detta är den avslutande delen i bokserien Handbok för superhjältar så har vi inte sett det sista av Lisa då paret Våhlund planerar att göra 24 böcker om Lisa och hennes superhjältar, den femte boken Försvunnen , där ett nytt äventyr kommer spänna över fyra böcker.

Under tiden har du och dina barn möjligheten själva att bli superhjältar och slåss mot skurkar och lösa nästan olösliga problem i rollspelet Handbok för Superhjältarsom du kan läsa mer om här. 

Det finns även en Adventskalender fylld av aktivitetssaker baserat på Handbok för Superhjältar som ni kan läsa mer om här och det finns även en massa andra typer av böcker baserat på Handbok för Superhjältar.

Bild

Författare: Elias Våhlund
Illustratör: Agnes Våhlund
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Fantasy reality, Kapitelbok, action, fantasy, äventyr, serieformat, lättläst, bokserie
Bokförlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129707755
Köp boken på: Adlibris, Bokus
Eller lyssna på den actionfyllda och spännande boken som innehåller härliga ljudeffekter via appen: Storytel

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...