Handbok för Superhjältar: Röda masken av Elias & Agnes Våhlund

Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer.

Äntligen kom den efterlängtade fortsättningen i den så populära och uppslukade bokserien “Handbok för superhjältar” som fortsätter i boken “Handboken för superhjältar – Röda masken”.

I tidigare inlägg har jag recenserat den första delen Handbok för superhjältar: Handboken,  tredje delen Handbok för superhjältar: Ensam. och fjärde delen Handbok för superhjältar: Vargen kommer.

“Handbok för superhjältar” är verkligen en bokserie i tiden med tanke på alla olika superhjältar som florerar. Dock är det inte direkt någon av superhjältarna som vi kan relatera till då det som oftast är stora starka män som är superhjältar. Sällan handlar det om barn och ännu mindre om tjejer. 

 

Men så förra året var vi många som fick lära känna den unga flickan Lisa. Här är det flera, både tjejer och killar som kan identifiera sig och relatera sig i hennes vardagliga liv och kamp i skollivet. Även om vi inte har någon speciell superhjälte förmåga som att flyga, prata med djur eller andra superkrafter. Men det finns faktiskt andra slags superkrafter hos oss alla. Kanske är din superkraft att du är riktigt duktig på matte eller är grym på att läsa böcker. Men det finns även andra superkrafter, en superkraft är att säga ifrån när någon blir mobbade, en annan superkraft är att låta någon som är ensam vara med. Det finns många olika superkrafter, vad är din superkraft?

“Här får vi återigen möta superhjälten Lisa i denna actionfyllda och spännande bok där mobbaren tar saken i egna händer och där hon även nöjet att rädda sina mobbare. Under en skolutflykt till flygfältet får Lisa eller rättare sagt “Röda masken” – superhjälten rädda en pilot från att störta.

 

Ingen vet att det är Lisa som är den mystiska superhjälten, som flyger och slåss med skurkar. Alla på skolan är imponerade och pratar om hjälten, som de tar för givet är en kille. Det gör henne innerst inne irriterad men det är samtidigt bra, tänker hon, för då kommer ju ingen att misstänka henne.

 

Lisa inser att vara superhjälte är svårare än man kan tro, då en superhjälte alltid måste vara redo, alltid var beredd att hjälpa utsatta och rädda alla, men hon är osjälviskt och varmhjärtat. Hon är en sann superhjälte.”

Det ingår även ett bildspel till boken som man kan visa samtidigt som man läser boken högt i skolan, samt en tillhörande lärarhandledning.  Samt massa annan extramaterial.

Har du och ditt barn läst alla böcker som finns ute i serien Handbok för superhjältar har ni nu möjligheten att själva bli superhjältar och slåss mot skurkar och lösa nästan olösliga problem i Rollspelet Handbok för Superhjältar som du kan läsa mer om här. 

 

Till sommarlovet kan barnen göra underhållande aktiviteter med boken “Handbok för superhjältar. Sommarlovsbok: Omöjligt uppdrag” och Sommarlovsboken – Handbok för superhjältar”.

Följa med på  spännande soloäventyr där du som läsare är delaktig för att lösa ett brott och själv får chansen att bli en superhjälte. Här finns även allt från sommarbingo, ordpyssel och skrivarskola till kluriga pyssel att lösa som räcker hela sommaren.

 

Här kan du läsa mer om den ena sommarlovsboken.

 

Inför julen kan barnen även få ta del av en Adventskalender som är fylld av aktivitetssaker baserat på Handbok för Superhjältar som ni kan läsa mer om här och det finns även en massa andra typer av böcker baserat på Handbok för Superhjältar.

I bokserien Handbok för superhjältar finns böckerna:

Dessa första fyra delarna handlar om mobbning, utanförskap och spännande äventyr!

Den femte boken Försvunna, är ett nytt äventyr som kommer spänna över sammanlagt fyra böcker som kommer handla mer om utanförskap och om rädsla.

 

Här kan du läsa mer om Försvunna och den sjätte delen som heter Utan hopp.

lisa_aka_röda_masken_står-removebg-preview

Boktitel: Handbok för superhjältar. Röda masken del 2

Bokserie: Handbok för superhjältar

Författare: Elias Våhlund

Illustratör: Agnes Våhlund

Bokförlag: Rabén & Sjögren

Målgrupp: 6-9 år, men går även att läsas för högre åldrar

Kategori: Fantasy reality, äventyr,  fantasy, serieformat, lättläst, mobbning, superhjälte, kapitelbok, bokserie, högläsning 

ISBN: 9789129701395

Köp boken på: Adlibris,Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg: