Handbok för Superhjältar: Röda masken av Elias & Agnes Våhlund

Bild
Äntligen kom den efterlängtade fortsättningen i den så populära och uppslukade bokserien Handbok för superhjältar som fortsätter i boken Handboken för superhjältar: Röda masken.

I ett tidigare inlägg har jag recenserat den första delen Handbok för superhjältar: Handboken,  tredje delen Handbok för superhjältar: Ensam. och fjärde delen Handbok för superhjältar: Vargen kommer
– Handbok för superhjältar är verkligen en bokserie i tiden med tanke på alla olika superhjältar som florerar. Dock är det inte direkt någon av superhjältarna som vi kan relatera till då det som oftast är stora starka män som är superhjältar. Sällan handlar det om barn och ännu mer sällan om tjejer. Men så förra året var vi många som fick lära känna den unga flickan Lisa. Här är det flera, både tjejer och killar som kan identifiera sig och relatera sig i hennes vardagliga liv och kamp i skollivet. Även om vi inte har någon speciell superhjälte förmåga som att flyga, prata med djur eller andra superkrafter. Men det finns faktiskt andra slags superkrafter hos oss alla. Kanske är din superkraft att du är riktigt duktig på matte eller är grym på att läsa böcker. Men det finns även andra superkrafter, en superkraft är att säga ifrån när några blir mobbade, en annan superkraft är att låta någon som är ensam vara med. Det finns många olika superkrafter, vad är din superkraft?

“Här får vi åter igen möta superhjälten Lisa i denna actionfyllda och spännande bok där mobbaren tar saken i egna händer och där hon även nöjet att rädda sina mobbare. Under en skolutflykt till flygfältet får Lisa eller rättare sagt “Röda masken” – superhjälten rädda en pilot från att störta.

Ingen vet att det är Lisa som är den mystiska superhjälten, som flyger och slåss med skurkar. Alla på skolan är imponerade och pratar om hjälten, som de tar för givet är en kille. Det gör henne innerst inne irriterad men det är samtidigt bra, tänker hon, för då kommer ju ingen att misstänka henne.

Lisa inser att vara superhjälte är svårare en man kan tro, då en superhjälte alltid måste vara redo, alltid vara bered att hjälpa utsatta och rädda alla, men hon är osjälviskt och varmhjärtat. Hon är en sann superhjälte.”

Bild

Handbok för superhjältar är en bokserie med lagom korta kapitel. Texten ger ett unikt samarbete där texten är instoppad i små rutor tillsammans med det otroliga färgrika och uttrycksfulla illustrationerna i serieformat som täcker hela sidorna ger det ett maximalt stöd i läsupplevelsen. 

Det ingår även ett bildspel till boken som man kan visa samtidigt som man läser boken högt i skolan, samt en tillhörande lärarhandledning.
Bild
Bild


I bokserien Handbok för superhjältar finns böckerna:

Handbok för Superhjältar: Handboken
Handbok för Superhjältar: Röda masken
Handbok för Superhjältar: Ensam
Handbok för Superhjältar: Vargen kommer

Nu finns det en femte del som heter Handbok för Superhjältar: Försvunna som är den första delen i ett nytt spännande superhjälteäventyr som kommer löpa över fyra böcker.

Här berättar jag mer om hela bokserien Handbok för Superhjältar där ni även kan ta del av extra material.

Men det ska även komma ut målarbok, aktivitetsbok, Adventskalender samt ett rollspel kopplat till bokserien.

Bild


Boktitel: Handbok för superhjältar. Röda masken del 2

Serietitel: Handbok för superhjältar

Författare: Elias Våhlund

Illustratör: Agnes Våhlund

Bokförlag: Rabén & Sjögren

Målgrupp: 6-9 år, men går även att läsas för högre åldrar

Kategori: Fantasy reality, äventyr,  fantasy, serieformat, lättläst, mobbing, superhjälte, kapitelbok, bokserie, högläsning 

ISBN: 9789129701395

Köp boken på: Adlibris, Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...