Karma & Jonar – Stendraken av Zalda Falköga & Henric Aryee

”Karma och Jonar ~ Stendraken” är ett otroligt fängslande avslut på den välskapta och fantasifulla bokserien Karma och Jonar.

Karma och Jonar bokserien är inte bara en rafflande äventyrsberättelse. Det är en historia om hur viktigt det är att vara en god vän, hur svårt det kan vara att våga och hur fantastiskt det är när det goda segrar mot alla odds.

”Karma och Jonar ~ Stendraken” är den avgörande kampen för de två vännerna som nu med stor tapperhet och en stor dos kreativitet måste ta sig igenom den stora porten och förbi armén av ilskna stenvarelser.

Den modiga flickan Karma och den uppfinningsrika pojken Jonar är de enda som med kärlekens kraft kan bryta Glimerias förbannelse och rädda alla förstenade barn.

 

Karma och Jonars sista uppdrag är det farligaste hittills. Kommer de att lyckas rädda sitt land? Och kommer de lyckas ta sig hem igen?”

Karma och Jonar är en berättelse som utspelar sig långt borta och för länge sedan.

Här får läsarna följa på en äventyrsfylld resa till den magiskt spännande och fantasifull världen Glimeria.

Läsarna får möjligheten att följa med på ett färgsprakande äventyr i en otroligt förtrollande värld fylld av magiska sagodjur, fängslande möten och svindlade och lärorika äventyr.

Det här är verkligen en fantasifull och spännande bokserie som fångar barnens intresse med sin magiskt färgsprakande äventyrsberättelse samtidigt som den lyfter viktiga ämnen som vänskap och självkänsla.

Karma och Jonar är otroligt välskapta läsupplevelser som är uppbyggda som hybridböcker i stil med grafiska serieböcker som passar perfekt som högläsningsböcker, som till individläsning för barn mellan 6 till 9 år.

Böckerna som ingår i bokserien

Del 1 – Klipptrollen

Del 2 – Flykten

Del 3 – Lyras ö

Del 4 – Nagdabergen

Del 5 – Stendraken

Böckerna handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän.

Till serien om Karma och Jonar finns pedagogiskt material anpassat för undervisning i årskurs F–3 som lärarhandledning till första boken – Klipptrollen och andra boken –  Flykten (planerna i framtiden är att det ska släppas lärarhandledning till alla böcker i serien.)

 

Det finns en Läsguide med extramaterial om serien samt digitala bildspel för de fem böckerna att visa klassen under högläsning.

 

Det finns även ett soundtrack på Spotify: Genom eld.

 

Detta pedagogiska materialet och annat extramaterial finns att ladda ner på Karma och Jonars hemsida.

Samt möjligheten att köpa gosedjuret Kinten Gala

Om du arbetar som pedagog i förskoleklass eller på lågstadiet eller är förälder och har läst alla böcker i serien ”Handbok för Superhjältar” och alla böcker om ”Musse och Helium” och vill ha liknade böcker som är uppbyggda på likartade sätt med färgsprakande illustrationer och böcker med viktiga budskap som utspelar sig i storslagna äventyr i en fantastisk värld, då bör ni verkligen läsa bokserien ”Karma och Jonar” där endast fantasin sätter gränser!

Till alla oss som kommer sakna de fantasifulla och magiska universumet kan jag meddela till flera stora glädje blir böckerna om Karma och Jonar animerad tv-serie på Viaplay 2022.

 

Här kan ni läsa mer om Tv-serien.

Boktävling

Bokserien Karma och Jonar är en otroligt välgjord läsupplevelse som passar att ge bort i julklapp till barn i åldrarna 6 till 9 år för individläsning och högläsning. 

 

Nu har två av mina följare möjligheten att vinna ett av två stycken grymma bokpaket i obetalt samarbete med bokförlaget Bookmark förlag.

Karma och Jonar bokserie tillsammans med gosedjuret Klinten Gala.
Till “Karma och Jonar: Klipptrollen” finns ett introduktionshäfte med extramaterial, en lärarhandledning och ett bildspel . Det finns även en lärarhandledning samt bildspel till "Karma och Jonar: Flykten. Samt att det ingår enskilda bildspel till alla separata böcker i serien "Karma och Jonar", bilder som passar att visas i klassrummet vid en högläsning. Till bokserien Karma och Jonar finns det även ett särskilt soundtrack på Spotify som heter "Genom eld." "Karma och Jonar" har även gått och blivit animerad tv-serie baserat på den första boken "Klipptrollen" som finns att se via Viaplay i alla nordiska länder.
Karma och Jonar böckerna tillsammans med lärarhandledning, till de två första böckerna inklusive extramaterial samt Klinten Gala.

Första priset en av Gullis lästips följare kan vinna är hela Karma och Jonar bokserien bestående av alla fem böcker inklusive gosedjuret Klinten Gala.

Andra priset en av Gullis lästips följare kan vinna är en valfri Karma och Jonar bok inklusive gosedjuret Klinten Gala.

Ta del av tävlingen och tävlingsreglerna via Gullis lästips Facebooksida och  Gullis lästips Instagramkonto.

Boktävlingen avslutas den 20 december 2021.

Boktitel: Karma och Jonar – Stendraken del 5

Bokserie: Karma och Jonar

Författare: Zelda Falköga

Illustratör: Henric Aryee

Målgrupp: 6 till 9 år

Kategori: Fantasy, äventyr, spänning, magi, sagoväsen, vänner, samarbeta, självförtroende, goda mot onda, kärlek

ISBN: 9789189298514

Utgiven av: Bookmark förlag

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: BookBeat, Storytel, Nextory

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar