Karma och Jonar – Flykten av Zelda Falköga

 

Karma och Jonar - Flykten av Zelda Falköga.

 

Karma och Jonar är en episk berättelse om en elvaårig flicka och en tolvårig pojke i landet Glimeria, och hur de med mod och listighet trotsar hot och faror för rädda befria Glimeria från Stendraken som har kommit för att stjäla landets magiska stjärnglöd.

 
 

 

Häng med på deras magiska äventyr!

 

Karaktärerna i bokserien Karma och Jonar.Karma och Jonar tillsammans med djuren Gala och Remus.

 

 

Efter att ha besegrat de onda klipptrollen i första boken ”Karma och Jonar – Klipptrollen” har Karma och Jonar blivit bästa vänner. De umgås i smyg och allt verkar vara på väg att ordna sig i Glimeria. Tills en dag då Karmas lillasyster blir tillfångatagen av korkade men elaka grusgnomer. I Flykten måste Karma och Jonar sätta sin egen frihet på spel för att försöka rädda henne.

 

 

Karma, Jonar och Gala.

 

Karma och Jonar är en berättelse som lyfter de viktiga egenskaper om vänskap och självkänsla och har de viktiga budskapet att våga när det behövs och att vara en god och lojal vän. Samtidigt genomsyras berättelsen av eviga frågor som hur det är att växa upp och det godas kamp mot det onda. Det jag även gillar är att författaren bryter på genusperspektivet då flickan Karama är den modiga, orädda och temperamentsfulla, varpå pojken Jonar är osäker, känslosam, förnuftig och påhittig.

 

 

Karma och Jonar - Flykten

 

 

Karma och Jonar är ett storlaget äventyr i en magisk fantasivärld!

 

 

Med sin fängslade framsida och med magiskt vackra färglagda bilder som täcker bokens alla sidor och med de spännande äventyren som utspelar sig i korta texter, gör det till att varje uppslag blir till en otrolig läsupplevelse som passar ypperligt som högläsningsberättelser för en bred målgrupp.

 

 

 

Det här är en magisk värld fylld av olika naturväsen som bergstroll, drakar, enhörningar och andra varelser, som vi får lära oss mer om i boken parallellt med den äventyrsfyllda och spännande handlingen.

 

 

 

Karma och Jonar är en blivande fantasyserie med fem blivande delar, där kommande böcker kommer att ges ut med sex månaders mellanrum.

Här kan ni läsa om alla böcker i bokserien Karma och Jonar.

 

 

Zelda Falköga

 

En rolig detalj är att bokserien Karma och Jonar är skriven av pseudonymen ”Zelda Falköga” som presenteras som en upptäcktsresande och äventyrare till dessa mystiska platser. En av få personer som faktiskt besökt Glimeria och därför berättar en av landets alla sägner, om Karma och Jonar, och om kampen mot draken och stentrollen.

 

 

 

 

 

 

Karma och Jonar boktävling.

 

 

BOKTÄVLING!

Nu har en av Gullis lästips följare möjligheten att vinna detta grymma bokpaketet med första delen “Karama och Jonar – Klipptrollen” ifrån bokserien “Karma och Jonar” samt ett introduktionshäfte med extramaterial i samarbete med bokförlaget Bookmark förlag och Karma och Jonar

TÄVLINGSREGLER!

 

  • Gilla detta inlägg.

 

  • Motivera varför du ska vinna bokpaketet nere i kommentarerna.

 

  • Dela detta inlägg i ditt offentliga flöde och tagga Gullis lästips för bättre lycka att vinna. 

 

Tävlingen kommer att avslutas söndagen den 9 augusti 2020 och vinnaren kommer presenteras här och på mina andra sociala forum.

 

*Vinnaren betalar Gullis lästips en fraktsumma på 80 kr.

Boktitel: Karma och Jonar – Flykten, del 2

Bokserie: Karma och Jonar

Författare: Zelda Falköga

Målgrupp: 6 – 9 år ( Men jag anser att den fungerar från 5 år upp till 11 år) 

Kategori: Fantasy, äventyr, spänning, magi, naturväsen, drake, bergstroll, enhörning, vänner, samarbeta, självförtroende, goda mot de onda.

Provläs boken

Bokförlag: Bookmark förlag

Ta del av boken som E-bok och ljudbok via: BookBeat, Storytel, Nextory

ISBN: 9789189007574

Ta del av boken via din favorit bokaffär: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar