Historieväktarna Fenixtrilogin: Falskmyntarna i Berlin av Hanna Blixt & Jakob Blixt

Falskmyntarna i Berlin är en hisnade berättelse med hög spänningsnivå, med en blandning av fantasi, fängslande historisk fakta, engagerande livsöden och skrämmande verklighet. En riktig bra läsupplevelse!

Det här är en hisnade berättelse med hög spänningsnivå, med en blandning av fantasi, fängslande historisk fakta, engagerande livsöden och skrämmande verklighet.

”Falskmyntarna i Berlin” är den fristående fortsättningen på succéserien ”Historieväktarna”, med den historiskt spännande trilogin Historieväktarna Fenixtrilogin”

Historieväktarna är otroliga bladvändartrilogi med högt tempo som innehåller spänning, action, dramatiska tidsvändningar, historisk fakta och tidsresor.

De tidigare böckerna i ”Historieväktarna är:

 

Uppdraget i London
Gömstället i Amsterdam
Flykten från Budapest

 

Här kan ni läsa mer om de tre tidigare böckerna i “Historieväktarna” som är välskrivna, spännande och lärorika böcker som utspelar sig på olika historiska avgörande platser under 40-talets Europa med möten av historiskt viktiga personer som Anne Frank och Raoul Wallenberg mitt under andra världskriget.

Här träffar äsinspiratören Ullis från Gullis lästips författarna och paret Jakob Blixt och Hanna Blixt under Bokfestivalen 2022. Jakob och Hanna Blixt står bakom den populära bokserien "Historieväktarna".
Här träffar äsinspiratören Ullis från Gullis lästips författarna och paret Jakob Blixt och Hanna Blixt under Bokfestivalen 2022. Jakob och Hanna Blixt står bakom den populära bokserien "Historieväktarna".

Böckerna är skrivna av paret Hanna Blixt och Jakob Blixt som verkligen lyckats skapa historiskt spännande portalfantasi med tidsresor till några av Nazityskland historiskt avgörande händelser, som riktar sig till en bred läsekrets från 9 år och uppåt. 

I boken ”Falskmyntarna i Berlin” möter vi återigen klasskompisarna och vännerna Milton och Iona som trodde att det inte skulle gå att göra fler tidsresor, men de kunde knappast ha haft mer fel…

 

I den här boken dras vännerna Milton och Iona tillbaka till andra världskrigets Tyskland och in i historiens största förfalskningsoperation, Operation Bernhard”. Nu är det upp till dem och några medlemmar från motståndsrörelsen att förhindra så att inte nazisterna lyckas skapa miljontals falska pund utav judiska fångar i koncentrationslägret Sachsenhausen.

 

Nazisternas mål var att sprida dessa falska pund i England detta skulle skapa inflation, och få landets ekonomi att kollapsa och förstöra Storbritanniens stridskraft.

 

 

Men det visar sig att det inte bara är pengar som står på spel, utan dessutom många människoliv. En blind man vid namn Otto Weidt och agenten Nancy Wake dras också in i äventyret.

En riktig läsupplevelse!

Nu ser jag fram emot att läsa om Milton och Ionas fängslande och farliga äventyr i trilogin ”Historieväktarna Fenixtrilogin” där de är med om fartfyllda äventyr till spännande platser under andra världskriget då de i det två kommande böckerna  träffar den eftertraktade Nobelpristagaren Niels Bohr i Köpenhamn i boken Nobelpristagaren i Köpenhamn” som du kan läsa mer om här och i  den tredje och sista boken ”Jakten på guldtåget” försöker de stoppa ett tåg lastat med stulen konst och dyrbara skatter för att rädda världen från undergång. “Jakten på guldtåget är planerad att släppas våren 2024.

Till boken “Historieväktarna Fenixtrilogin: Falskmyntarna i Berlin” finns det en tillhörande lärarhandledning likt det gör till tidigare böcker i bokserien “Historeiväktarna”.

Jag har skapat en tidslinje baserat på andra världskriget. Tidslinjen innehåller olika tidshändelser som utspelar sig under 1939 till 1945.

 

Andra världskrigets tidslinje går att ladda ner via Gullis lästips butik på Skolmagi.

 

 

Jag har även skapat en tidslinje från Anne Franks födelse tills hennes död.

 

Här får ni ta del av hennes viktigaste händelser och människor i hennes närhet, och ni får även ta del andra viktiga historiska händelser under andra världskriget.

 

Tidslinjen över Anne Franks liv går även den att ta del av via min butik på Skolmagi.

 

Här kan ni ta del av andra material, som ett korsord som berör Andra världskriget samt ett större temainlägg “Böcker till minne av Förintelsens offer – 27 januari” med boktips som passar inför den 27 januari  som är det förintelsens minnesdag.

Boktitel: Falskmyntarna i Berlin Del 1 (4)

Bokserie: Historieväktarna

Trilogi: Historieväktarna Fenixtrilogin

Författare: Hanna Blixt & Jakob Blixt

Målgrupp: 9-12 år

Kategorier: Mysterium, äventyr, spänning, historia, förr i tiden, portalfantasi, andra världskriget, vänner, känslor

ISBN: 9789180376594

Utgiven av: Tukan förlag

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd eller Tukan förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar