Historieväktarna Fenixtrilogin: Nobelpristagaren i Köpenhamn av Hanna Blixt & Jakob Blixt

Nobelpristagarna i Köpenhamn är en hisnade bladvändare med hög spänningsnivå, som tar sina läsare med på en tidsresa genom tid och rum, med en blandning av fantasi, fängslande historisk fakta, engagerande livsöden och skrämmande verklighet. En riktig läsupplevelse!

En hisnade bladvändare med hög spänningsnivå, som tar sina läsare med på en tidsresa genom tid och rum, med en blandning av fantasi, fängslande historisk fakta, engagerande livsöden och skrämmande verklighet. En riktig läsupplevelse!

“Nobelpristagaren i Köpenhamn” är en fascinerande och välskriven roman och är den andra delen i Historieväktarna Fenixtrilogin” som är en fristående fortsättning på succéserien Historieväktarna”.

 

 

Tidigare böcker i Historieväktarna är:

Uppdraget i London

Gömstället i Amsterdam

 

Flykten från Budapest

 

Tidigare böcker i Historieväktarna Fenixtrilogin

Falskmyntarna i Berlin

Här träffar jag författarna Jakob & Hanna Blixt under Bokmässan i Göteborg 2023
I ”Nobelpristagaren i Köpenhamn” tas läsaren med på en spännande resa bakåt i tiden genom vetenskapens värld. Författarduon Hanna Blixt och Jakob Blixt har skapat en berättelse som inte bara fängslar läsaren, utan också ger en djupare förståelse för vetenskapens betydelse och dess inverkan på samhället. Den perfekta bladvändaren med en fängslande blandning av historisk spänning, engagerade livsöden och skrämmande verklighet.
 
Rekommenderas varmt!
I ”Nobelpristagaren i Köpenhamn” har Milton och lona hamnat i andra världskrigets Köpenhamn. Där möter de kärnfysikern och Nobelpristagaren Niels Bohr, vars kunskaper om atomklyvning är eftertraktade på flera håll eftersom de kan användas för att ta fram ett vapen som världen aldrig tidigare skapat. Samtidigt planeras en räd för att tillfångata Danmarks judiska befolkning.
 
Hur det går för Niels Bohr och alla andra som befinner sig pả flykt i Danmark får vi läsa om i den spännande handlingen som är både engagerande och lärorik.

“Nobelpristagaren i Köpenhamn” är verkligen en hisnande bladvändare med en hög spänningsnivå. Den tar sina läsare med på en fascinerande tidsresa genom tid och rum. Med en blandning av fantasifulla element, engagerande historiska fakta, gripande livsöden och skrämmande verklighet, skapar den en riktig läsupplevelse.

”Historieväktarna Fenixtrilogin” är verkligen imponerande bokserie som är skickligt skriven, som ger en djupdykning i historien. Författarna beskriver händelser och detaljer på ett noggrant sätt, särskilt fokuserat på viktiga och avgörande verkliga händelser under Andra världskriget med engagerande livsöden och skrämmande verklighet.

Boken passar för elever i åldern 9 till 12 är, men kan även användas för elever på högstadiet, då den är en bra ingång till både historieämnet och läsandet.
Till boken finns det även en tillhörande gratis lärarhandledning att ladda ner som innehåller frågor och tips på övningar att göra innan, under och efter läsning. Det finns även flera skrivuppgifter, där eleverna får arbeta med fakta och skriva berättande texter.
 
Nu ser jag fram emot att läsa ”Jakten på guldtåget” som är planerad att släppas våren 2024.

Via min butik på Skolmagi går det att ladda ner en tidslinje baserat på olika viktiga händelser i under andra världskriget. Tidslinjen innehåller olika tidshändelser som utspelar sig under 1939 till 1945.

 

Se videon ovan så ser du hur tidslinjen är uppbyggd.

Förutom tidslinjen under andra världskriget har jag även skapat en tidslinje över Anne Franks liv och händelser samt ett korsord med 17 olika frågor och meningar i sökandet efter ord som förknippas med Andra världskriget och Förintelsen.

Via mitt temainlägg Böcker och lektionsmaterial om förintelsens offer” kan du ta del av flera boktips på böcker som utspelar sig under första och andra världskriget.

Boktitel: Historieväktarna Fenixtrilogin:Nobelpristagaren i Köpenhamn”,del 2

Trilogi: Historieväktarna Fenixtrilogin

Bokserie: Historieväktarna

Författare: Hanna Blixt & Jakob Blixt

Målgrupp: 9-15 år

Kategori: Portal fantasy, historia, Andra världskriget, fantasy reality, förr i tiden spänning, äventyr, vänner

ISBN: 9789180376600

Utgiven av: Tukan förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar