Karma och Jonar – Flykten av Zelda Falköga & Henric Aryee

Karma och Jonar är en episk berättelse om en elvaårig flicka och en tolvårig pojke i landet Glimeria, och hur de med mod och listighet trotsar hot och faror för rädda befria Glimeria från Stendraken som har kommit för att stjäla landets magiska stjärnglöd
Karma & Jonar

“Karma och Jonar” är en episk berättelse om en elvaårig flicka och en tolvårig pojke i landet Glimeria, och hur de med mod och listighet trotsar hot och faror för rädda befria Glimeria från Stendraken som har kommit för att stjäla landets magiska stjärnglöd.

Följ med på deras magiska äventyr!

Efter att ha besegrat de onda klipptrollen i första boken ”Karma och Jonar: Klipptrollen” har Karma och Jonar blivit bästa vänner.

 

De umgås i smyg ifrån sina föräldrars ovetskap och allt verkar vara på väg att ordna sig i Glimeria.

 

Tills en dag då Karmas lillasyster blir tillfångatagen av korkade men elaka grusgnomer.

 

I Flykten måste Karma och Jonar sätta sin egen frihet på spel för att försöka rädda henne.

Karma och Jonar är ett storlaget äventyr i en magisk fantasivärld!

“Karma och Jonar” är en berättelse som lyfter de viktiga egenskaper om vänskap och självkänsla och har de viktiga budskapet att våga när det behövs och att vara en god och lojal vän. Samtidigt är det har det en handling om det godas kamp mot det onda.

 

Det jag även gillar är att författaren bryter på normer och genusperspektivet då Karma är den modiga, orädda och temperamentsfulla flickan, varpå Jonar är osäker, känslosam, förnuftig och den påhittiga pojken.

Med sin fängslade framsida och med magiskt vackra färglagda bilder som täcker bokens alla sidor och med de spännande äventyren som utspelar sig i korta texter, gör det till att varje uppslag blir till en otrolig läsupplevelse som passar ypperligt som högläsningsberättelser för en bred målgrupp.

Det här är en magisk värld fylld av olika naturväsen som bergtroll, drakar, enhörningar och andra påhittade sagoväsen, som vi möter i de olika böckerna, nya sagoväsen som vi får läsa mera om parallellt med de äventyrsfyllda och spännande handlingen.

Karma och Jonar är en blivande fantasyserie med fem blivande delar som ingår i den första delserien “Karma och Jonar: Sagan om Glimeria”, där böckerna som ingår är:

 

Del 1 “Karma och Jonar: Klipptrollen”

Del 2 “Karma och Jonar: Flykten”

Del 3 Karma och Jonar: Lyras ö”

Del 4 Karma och Jonar: Nagdabergen

Del 5 “Karma och Jonar: Stendraken

 

Alla böcker kan ni kan läsa mer om här.

Därefter släpps det en ny delserie som heter “Karma och Jonar: Trollkarlens ö” som idag består av tre böcker:

Man behöver läst det fem första böckerna i Karma och Jonar serien, innan man påbörjar dessa böcker.

Del 1 “Karma och Jonar: Ond magi”

Del 2 “Karma och Jonar: Under ytan”

Del 3 “Karma och Jonar: Ordos monster” / Boksläpp 23.10.11

Till de yngres stora förtjusning kommer det en ny  spin-off serien från den populära bokserien Karma och Jonar baserat på de populära sagokaraktärerna Gala och Rory som släpps 11 oktober 2023.

 

“Gala och Rory: Den försvunna regnbågen” är den första delen i serien om “Gala och Rory”.

 

Med hög igenkänning från succéserien Karma och Jonars magiska miljöer och älsk­värda karaktärer är serien en oemotståndlig spin-off för åldrarna 3-6. Följ med de omaka vännerna Gala och Rorys i en förtrollande historia om vänskap, att hjälpa andra och att inte döma.

Till Karma och Jonar: Klipptrollen” finns ett introduktionshäfte med extramaterial, en lärarhandledning och ett bildspel. Det finns även en lärarhandledning samt bildspel till “Karma och Jonar: Flykten. Samt att det ingår enskilda bildspel till alla separata böcker i serien “Karma och Jonar”, bilder som passar att visas i klassrummet vid en högläsning.

 

Det går även att köpa hem gosedjuret “Klinten Gala” som vi får lära känna i den första boken Karma och Jonar: Klipptrollen”.

 

Till bokserien Karma och Jonar finns det även ett särskilt soundtrack på Spotify som heter “Genom eld.”

“Karma och Jonar” har även gått och blivit animerad tv-serie baserat på den första boken “Klipptrollen” som finns att se via Viaplay i alla nordiska länder.

Boktitel: Karma och Jonar: Flykten, del 2

Bokserie: Karma och Jonar

Första delserien: Sagan om Glimeria

Författare: Zelda Falköga

Illustratör: Henric Aryee

Målgrupp: 5 – 11 år 

Kategori: Fantasy, äventyr, spänning, magi, naturväsen, drake, bergtroll, enhörning, vänner, samarbeta, självförtroende, goda mot de onda.

Provläs boken

Utgiven av: Bookmark förlag

Ta del av boken som E-bok och ljudbok via: BookBeat, Storytel, Nextory

ISBN: 9789189007574

Ta del av boken via din favorit bokaffär: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar