Karma och Jonar – Ordos monster av Zelda Falköga & Henric Aryee

Här möts läsarna av en riktigt färgsprakande, fantasifull och magiskt spännande bladvändare i hybridformat särskilt attraktiv för barn som älskar andlösa äventyr!

I boken ’Karma och Jonar – Ordos monster’ fortsätter äventyret i bokserien ’Karma och Jonar Trollkarlens ö’.

Här suddas gränsen mellan illusion och verklighet ut i det spännande nya äventyret med Karma och Jonar!

“Trollkarlens ö” tar upp viktiga ämnen som ansvarstagande, mod, uppoffring, ondska och girighet på ett lekfullt och lättillgängligt sätt. Det ger rika möjligheter till eftertanke och samtal. Böckerna utforskar också vikten av lojalitet och att stötta andra, även när de inte nödvändigtvis förtjänar det.

De tidigare böckerna i det nya äventyret med Karma och Jonar – Trollkarlens ö” är:

  1. Ond magi

  2. Under ytan

  3. Ordos monster

  4.  Myrros slott

’Ordos monster är den tredje delen i ’Trollkarlens ö’ den andra serien om ’Karma och Jonar’. Det är ett episkt äventyr om vänskap och mod, där de två vännerna en gång för alla måste rädda Glimeria från ond magi genom att förstöra den gåtfulla trolldomsboken.

 

Om du som lärare planerar att högläsa boken “Ordos monster” som högläsningsbok för dina elever, rekommenderar jag att använda det tillhörande bildspelet för att barnen ska få möjligheten att ta del av det färgstarka äventyren samtidigt som de upplever din läsning.

 

Det finns givetvis bildspel till alla andra böcker i bokserien.

Den första delserien heter “Karma och Jonar – Sagan om Glimeria”. Böckerna handlar om det godas kamp mot de onda, om att våga och om att vara en bra vän.

 

I den första bokserien “Karma och Jonar – Sagan om Glimeria” ingår böckerna:

  1. Klipptrollen
  2. Flykten
  3. Lyras ö
  4. Nagdabergen
  5. Stendraken

Här får vi del av att varmt, spännande och farligt äventyr i en het öken bland farliga ökenmonster.

Bokanimation skapad av Gullis lästips.

Här möts läsarna av en riktigt färgsprakande, fantasifull och magiskt spännande bladvändare i hybridformat särskilt attraktiv för barn som älskar andlösa äventyr!

I denna fängslande fantasyroman kolliderar de krafter av rättvisa och ondska, samtidigt som den utforskar vikten av att vara en lojal vän och stötta andra, även när de inte nödvändigtvis förtjänar det.

Böckerna i bokserien “Karma och Jonar” är unika hybridböcker med färgstarka framsidor och magiska illustrationer av Henric Aryee som täcker varje sida. Pseudonymen och författaren Zelda Falköga skriver korta och fängslande textstycken som trycks över bilderna, vilket gör dessa böcker till en spännande läsupplevelse för både högläsning och individuell läsning. Läsarna kan koppla samman texten med bilderna på varje uppslag, vilket gör att händelserna i berättelsen kan upptäckas både före, under och efter läsningen.

 

Om du är intresserad av att lära dig mer om hybridböcker och hur bokserien Karma och Jonar är uppbyggd, och även upptäcka andra böcker i liknande format, rekommenderar jag att du läser mitt temainlägg “Väck läslusten med hybridböcker”. Där kan du få en djupare förståelse för hur dessa böcker kan locka till läsning.

Karma och Jonar får pussel och målarbok!

 

Världen runt barnboksfavoriterna Karma och Jonar blir större och får nu bland annat pussel och målarbok.

 

Målarboken är fylld med vackra och lekfulla motiv från serierna så att läsupplevelsen kan sträck sig bortom bokens värld.

 

Karma och Jonars första målarbok – i digitalt format som nedladdningsbar PDF. 

“Trollkarlens ö” tar upp viktiga ämnen som ansvarstagande, mod, uppoffring, ondska och girighet på ett lekfullt och lättillgängligt sätt. Det ger rika möjligheter till eftertanke och samtal. Böckerna utforskar också vikten av lojalitet och att stötta andra, även när de inte nödvändigtvis förtjänar det.

Nu ser jag fram emot att ta del av den fjärde delen i serien Karma och Jonar Trollkarlens ö  Karma och Jonar: Myrrus slott.

Följ med på en färgsprakande regnbågsjakt!

I den nya bilderboken “Gala och Rory – Den försvunna regnbågen”, som är den första delen i serien om “Gala och Rory”, tar vännerna Gala och Rory från bokserien Karma och Jonar med sig de yngre läsarna på en färgsprakande resa till det magiska landet Glimeria.

Här kan du läsa mer om Gala och Rorys första äventyr i bilderboken “Gala och Rory – Den försvunna regnbågen”. En bok som berör nära och igenkännbara ämnen som vänskap, avundsjuka, olika känslor, medkänsla och att vara öppensinnad utan att döma andra.

Boktitel: Karma och Jonar-Ordos monster del 3

Bok delserie:  Trollkarlens ö 

Bokserie: Karma och Jonar

Författare: Zelda Falköga

Illustratör: Henric Aryee

Målgrupp:  6-9 år

Kategorier: Äventyr, spänning, mystik, magi, vänskap

Bildspel

Betyg: Fyra av fem möjliga

🐍🐍🐍🐍

Utgiven av: Bookmark förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar