BOKTIPS SOM VÄCKER LÄSLUSTEN I SOMMAR!

Visste du om att bara under ett sommarlov kan gapet mellan ett läsande barn och ett barn som inte läser utgöra 3 månaders skolundervisning bland våra skolelever. Visst är det lov och inte skola, men att inte läsa under sommaren gör att barn tappar mycket av läsfärdigheten de lärt sig under hela skolåret. Att läsa är något vi gör hela tiden och är en förmåga vi behöver för att klara av vardagen. Därför behövs läsningen hållas igång även när det är lov! Här kan du läsa mer om fördelarna man får av att läsa. Men däremot ska läsning vara en frihet, så att tvinga ett barn att läsa en bok är inte ett framgångsrecept för ökad läslust. Läs istället recensioner från bokbloggare. Prata med barnbibliotekarier och utnyttja kunskapen som finns i bokhandeln, gå med i Sommarlovsutmaningen "Jag har läst". Ge eleverna ett inspirerade bokbingo innan de ger sig iväg på sommarlov.

Under sommaren är det viktigt att hålla igång läsningen - för att inte glömma bort det man lärt sig under läsåret.

Visste ni om att bara under ett sommarlov kan gapet mellan ett läsande barn och ett barn som inte läser utgöra 3 månaders skolundervisning bland våra skolelever.

 

Visst är det lov och inte skola, men att inte läsa under sommaren gör att barn och unga tappar mycket av läsfärdigheten de lärt sig under hela skolåret.

 

Att läsa är något vi gör hela tiden och är en förmåga vi behöver för att klara av vardagen. Därför behövs läsningen hållas igång även när det är lov!

 

Här kan ni läsa mer om fördelarna man får av att läsa.

För att bekämpa sommarens läsförlust är det viktigt att lärare och pedagoger rekryterar alla föräldrar.

 

En enkel lösning är att skriva ut och dela ut en A4-lapp med “10 kreativa sätt  att uppmuntra barns läsning under sommarlovet”.

På detta sätt kan föräldrar och vuxna vårdnadshavare få idéer och motivation att uppmuntra sina barn och barn i sin närhet att läsa mer under sommaren. Dessa material finns även att ladda ner separat på Engelska för föräldrar och vuxna,

 

Materialet finns även att ladda ner  på svenska engelska så att det passar för jullovet.

Ta del av boktips via recensioner från bokbloggare. Prata med barnbibliotekarier och utnyttja kunskapen som finns i bokhandeln, gå med i Sommarlovsutmaningen “Jag har läst”.

 

Ge eleverna ett inspirerade bokbingo innan de ger sig iväg på sommarlov.

 

Dessa bokbingon finns att ta del av både på svenska och engelska.

Öka barnens läsglädje med en läsutmaningscheklista.

 

Här kommer elever i alla åldrar finna aktiviteter som de är angelägna om att vilja göra från denna lista med 12 olika läsutmaningar som innehåller allt från forskning, till att följa instruktioner, till hantverk, till att använda teknik och möjligheten att prata om böcker med vänner och familj. Med hjälp av denna läsorm och de 25 olika motiverande läsuppdragen kan eleverna på ett lustfyllt sätt klara av olika läsuppdrag under sommarlovet.

Eller varför inte skicka med eleverna denna Läsorm som är en annan variant av bokbingo.

 

Läsormen passar till alla barn inom grundskolan från Förskoleklass upp till åk 6.

Något som även går bra är att lyssna eller läsa e-böcker.

 

Själv älskar jag att lyssna på böcker, något som ger mig ett lugn.

 

Detta gör jag och min familj via tjänsten Storytel.

Nu har Gullis lästips följare möjligheten att testa streamingtjänsten Storytel gratis i 7 dagar, utan bindningstid.

 

Ta del av erbjudandet via länken:

https://www.storytel.com/se/sv/gullislastips

 

Storytel är en av världens största prenumerationstjänster för streaming av ljud- och e-böcker, och erbjuder över 700 000 titlar globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, med hjälp av fantastiska stories som kan delas och upplevas av vem som helst – var som helst och när som helst.

Gullis lästips lyssnar på ljudböcker via tjänsten Storytel.
Lyssna på ljudböcker eller läs e-böcker med tjänsten Storytel i sommar som Gullis lästips gör.

Här nedan tipsar jag om olika barn- och ungdomsböcker som både finns att låna på närmaste bibliotek, eller möjligheten att läsa som E-böcker eller lyssna som ljudböcker via tjänsten Storytel.

 

Böckerna riktar sig från 9 till 12 år, 6 till 9 och 3 till 6 år.

Trilogin ”Historieväktarna” av Hanna Blixt & Jakob Blixt passar att läsas eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år.

 

”Historieväktarna” är välskrivna, spännande och lärorika böcker som utspelar sig på olika historiska avgörande platser under 40-talets Europa med möten av historiskt viktiga personer som Anne Frank och Raoul Wallenberg mitt under andra världskriget.

 

”Historieväktarna” är otroliga bladvändare med högt tempo som innehåller spänning, action, dramatiska tidsvändningar, historisk fakta och tidsresor.

Böckerna som ingår i trilogin “Historieväktarna” är “Uppdraget i London”, “Gömstället i Amsterdam” och “Flykten från Budapest”.

Här kan du läsa mer om böckerna i trilogin “Historieväktarna”.

Ett tips är att även lyssna eller läsa på trilogin “Historieväktarna” via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Dan Bratt.

Till de tre böckerna finns det separata lärarhandledningar.

Bokserien ”Månvind och Hoff” av Johan Rundberg passar att läsas eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år.

 

”Månvind och Hoff” är otroliga läsupplevelser som innehåller historiska skildringar med spännande livsöden under 1800-talets Stockholm och Uppsala.

 

Här får läsarna ta del av otroliga miljöbeskrivningar från samhällets botten, där man känner av de kliande betten från lopporna, känslan av den värkande och gnagande hungern, stanken från utedassen, ljuden från hästars hovar på kullerstenarna, synen av det flackande ljusen från gaslyktorna.

 

Samtidigt som läsarna får vara med om otroliga läsupplevelser där ”Månvind & Hoff” är som en blanding av Oliver Twist & Sherlock Holmes!

Böckerna som ingår i bokserien “Månvind & Hoff” är: “Nattkorpen”,“Tjuvdrottningen”, “Dödsängeln”,  “Blodspakten” och “Ormsaltaren”.

 

Här kan ni läsa mer om varje enskild bok i bokserien Månvind & Hoff”.

Till boken finns en lärarhandledning och Pleasureablelearning har även tagit fram ett högläsningsprojekt där varje lektion med boken är uppdelad i tre delar, inför högläsningen, hörförståelse och diskussion och en uppgift kopplat till texten. 

 

Det finns även möjligheten att testa dina kunskaper med Månvind och Hoff quiz

 

Det finns även möjlighet att Sammanfatta handlingen från kartan med skriv- och läsuppgifter ämnat för åk 4-6.

 

Via UR finns en dramatisering baserat på första boken Nattkorpen.

Det finns även möjlighet att gå en stadsvandring i Stockholm för att besöka  de historiska platser som böckerna utspelar sig på, som Långholmens fängelse, Riddarhuset och Kungens hemliga tunnel. 

 

Men det allra bäst blir promenaden om du först läst alla fyra böckerna i bokserien: Nattkorpen, Tjuvdrottningen och Dödsängeln.

 

Läs mer här om statsvandringen.

Ett tips är att även lyssna eller läsa på bokserien “Månvind & Hoff”  via  Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Olof Wresling.

Böckerna i bokserien ”Evighetens hus” av Pia Hagmar passar att läsas eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år.

 

”Evighetens hus” är en gåtfull historia som bygger på verkliga händelser. Det är också en fängslande berättelse

om två familjer som är sammanlänkade genom tiden och om en fruktansvärd period i Irlands historia som fortfarande lever kvar i människors hjärtan. Samtidigt som vi får ta del av två trasiga familjer som kämpar för att bli en hel.

Böckerna som ingår i bokserien “Evighetens hus” är: “Flykten” och “Vägen hem”.

 

Här kan du läsa mer om de två böckerna i bokserien “Evighetens hus”.

Ett tips är att även lyssna eller läsa på böckerna “Evightens hus” via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Ella  Schartner.

Den första boken ”Tolv och den frusna skogen” i den nya bokserien Eldfödd” av Aisling Fowler passar att läsas eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år.

Här möts läsarna av en förhistorisk värld i de snöiga norra skogarna som är fyllda av monster. ”Tolv och den Frusna skogen” är en spänningsfylld berättelse med övernaturliga mysterium, andlös action och med en kuslig, magisk stämning, samtidigt som den är hjärtskärande sorglig

Ett tips är att även lyssna eller läsa på boken “Tolv och den frusna skogen – Eldfödd” via Storytel.

 

Boken är inläst av Disa Östrand.

Bokserien ”Bortrövad” av Vilhelm Sundbom och Jonas Sjöblom passar att läsas eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år. (Sista boken finns än bara som E-bok).

 

”Bortrövad” är mystiska fängslande och övernaturlig bokserie som tagit inspiration från vårt lands äldre sägner och folktro och som tar sina läsare rakt in i den svenska sagomytologin. Här får läsarna ta del av olika mytologiska varelser som tomtar, troll, lyktgubben, Näcken och skogsfrun.

Böckerna som ingår i serien är:

 

Del 1: Fånge i berget

Del 2: I skogsfruns våld

Del 3: Ur askan i elden

Del 4: Vägen hem

Här kan du läsa mer om bokserien “Bortrövad”.

Ett tips är att även lyssna eller läsa på böckerna “Bortrövad via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Martin Sundbom.

Dem fristående bokserien ”Mysterierna i Sörbodande” av Annika Billberg passar att läsa eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år.

 

De här är spännande sommardeckare där dåtid och nutid möts. Här får läsarna följa med på spännande äventyr på svar på gåtor från det förflutna.

 

”Mysterierna i Sörbodande”är fantasieggande sommardeckare med medryckande handling och mystiska äventyr.

De tre böckerna som ingår i trilogin ”Mysterierna i Sörbodande” är “Dagboken i ödehuset, “Den glömda kartan” och “Speldosans hemlighet” och den sist delen “Rubinens gåta” som släpps april 2024.

Här kan du läsa mer om de tre första böckerna i trilogin “Mysterierna i Sörbodane”.

Ett tips är att även lyssna eller läsa på bokserien ”Mysterierna i Sörbodande”  via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Linda Bengtzing.

Trilogin ”Viskornas dal” av Åsa Rosén passar att läsas eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år.

 

”Viskornas dal” är spännande berättelser som förväntansfullt mixar uråldriga folktro och magi, med andlösa mysterium och förbjuden kärlek som ger berättelsen en Twilight känsla i Norrlandsmiljö.

Här kan du läsa mer om trilogin “Viskornas dal”.

Ett tips är att även lyssna eller läsa på trilogin “Viskornas dal” via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Electra Hallman.

Boken ”Vi var vargar” av Katarina Nannestad passar att läsas eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år.

 

Det här är en gripande och ömsint berättelse i krigets skugga. Det är en spännande, anslående och välskriven historia som baseras på verkliga barns- och familjers öden i slutet av andra världskriget. Berättelsen är både sorglig och spännande, men framför allt sätter den ljus på de många civila offren i krigets skugga.

Här kan du läsa mer om boken “Vi var vargar”.

Ett tips är att även lyssna eller läsa på boken “Vi var vargar” via Storytel.

 

Boken är inlästa av Disa Östrand.

Trilogin Bortom” av Henrik Johansson och Mårten Gisby passar att läsas eller lyssnas av barn och unga mellan 9-12 år.

 

Trilogin ”Bortom” är en trollbindande och övernaturligt fantasyäventyr där verkligheten möter den nordiska mytologin. De här är fantasy med mycket magi fylld av spännande personer, väsen och bestar.

Här kan du läsa mer om den första boken “Alba och landet bortom”.

Ett tips är att även lyssna eller läsa på böckerna i trilogin “Bortom” via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Frida Hallgren.

Bokserien ”Musse och Helium” av Camilla Brinck passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 6-9 år.

 

Musse och Helium är två små fantastiska syskonmöss och i deras magiska värld bjuder dom på underhållning för hela familjen.

 

Här får läsarna ta del av en unik och myllrande fantasivärld fylld av humor, spänning och färgsprakande miljöer.

 

Böckerna om Musse och Helium är en värld som läsarna sent kommer att glömma!

Här kan du läsa mer om de tre första böckerna i bokserien “Musse och Helium”.

Den första bokserien om “Musse och Helium” där vi får läsa om hur allt började.

 

Kapitelböckerna om “Musse och Helium” är fantasy-romaner för den yngre publiken som är mellan 3 och 12 år.

 

Här kan ni dyka rätt in det första äventyret genom det magiska hålet i väggen och se vart det för er!

Ett tips är att även lyssna eller läsa på böckerna i bokserien “Musse och Helium” via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Morgan Alling.

Bokserien ”Handbok för Superhjältar” av Elias och Agnes Våhlund passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 6-9 år.

De här är fantastiskt illustrerade och spännande barnböcker i bokserien Handbok för Superhjältar”.

 

”Handbok för Superhjältar” har spännande handling med vacker utformning som hybridböcker med en blandning av kapitelböcker och grafiska serieböcker. De är barnböcker om mobbning och utanförskap. Det handlar om att bli en superhjälte dock är det inte något som löser huvudpersonens problem med ensamhet, mobbning och utanförskap.

 

Det här är en bokserie som måste sträckläsas med en hjältinna som man bara måste älska!

 

De fyra första delarna hör ihop och har en handling som handlar om mobbning och utanförskap.  

 

Böckerna som ingår i den första delserien Handbok för superhjältar” är:

 

Handbok för superhjältar del 1 – Handbok

Handbok för superhjältar del 2 – Röda masken

Handbok för superhjältar del 3 – Ensam

Handbok för superhjältar del 4 – Vargen kommer

Ett tips är att även lyssna eller läsa på böckerna i bokserien “Handbok för superhjältar via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Frida Hallgren.

Till alla böcker i serien “Handbok för superjältar” ingår det fristående lärarhandledningar samt tillhörande bildspel.

 

Här kan ni även kan ta del av extramaterial.

 

Här kan ni även ta del av en en tipspromenad baserat på de först sex första böckerna.

De första fyra böckerna finns även som en radiodramatisering.

 

 

Här kan ni ta del av alla nedladdade avsnitt till radiodramatiseringen “Handbok för superhjältar”.

Här kan du läsa mer om de olika böckerna i bokserien Handbok för Superhjältar.

Bokserien ”Spökhunden Buster” av Tobias Söderlund och Jeanette Wigren passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 6-9 år.

Det här är en nervkittlande serie att läsa själv eller tillsammans.

 

Här får läsarna följa med på mystiska äventyr som blir läskiga på riktigt.

 

Bokserien än ”Spökhunden Buster” är böcker fyllda med spänning, vänskap och spöken!

Ett tips är att även lyssna eller läsa på böckerna i bokserien Spökhunden Buster” via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Ella Schartner.

Här kan du läsa mer om de olika böckerna i bokserien “Spökhunden Buster”.

Bokserien ”Karma och Jonar” av Zelda Falköga och Henric Aryee passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 6-9 år.

”Karma och Jonar” är en storslagen berättelse om två vänner som testas genom en rad utmaningar i kampen att rädda landet Glimeria från Stendraken.

De här är en rafflande äventyrsberättelse med en historia om hur viktigt det är att vara en god vän, hur svårt det kan vara att våga och hur fantastiskt det är när det goda segrar mot alla odds.

 

Här får läsarna möjligheten att följa med på ett färgsprakande äventyr i en otroligt förtrollande värld fylld av magiska sagodjur, fängslande möten och svindlade och lärorika äventyr.

I den andra delserien "Karma och Jonar: Trollkarlens ö som ingår bokserien "Karma och Jonar" får läsarna följa med på nya äventyr för att förstöra den onda trollkarlsboken. Uppdraget visar sig vara svårare än vad vännerna Karma och Jonar förväntade sig då den onda magin har förgiftat hela landet. Bokserien "Karma och Jonar: Trollkarlens ö" tar upp viktiga ämnen som ansvarstagande, mod, uppoffring, ondska och girighet på ett lekfullt och lättillgängligt sätt, vilket ger rika möjligheter till eftertanke och samtal.

Den andra delserien heter “Karma och Jonar – Trollkarens ö” och består av böckerna:

 

Del 6 Karma och Jonar – Ond magi

Del 7 Karma och Jonar – Under ytan

Del 8 Karma och Jonar – Ordos monster

Till den första boken ”Karma och Jonar – Klipptrollen” finns ett introduktionshäfte med extramaterial, en lärarhandledning och ett bildspel.

Även till den andra boken “Karma och Jonar – Flykten” finns det även en lärarhandledning och bildspel.

 

Till alla andra böcker finns det även separata bildspel med alla bilder från boken som passar att visas i klassrummet vid en högläsning.

Med hjälp av Gala kan du skapa ditt egna äventyr!

 

Kliv in i en färgsprakande saga med den gosiga kinten Gala från Karma och Jonar-serien. 

 

Kinten Gala är Jonars bästa vän och en riktig fena på att starta galna upptåg och roliga lekar. Med sin mjuka kropp och man av plysch är hon dessutom riktigt mjuk att gosa med. En perfekt present till barn i alla åldrar! 

Ett tips är att även lyssna eller läsa på böckerna i bokserien“Karma och Jonar” via Storytel.

Böckerna är inlästa av Charlotta Åkerblom.

Här kan du läsa mer om de olika böckerna i bokserien “Karma och Jonar”.

Trilogin “Ester Tagg” av Linn Åslund passar och läsa eller lyssna av barn mellan 6 till 9 år.

“Ester Tagg” är ett spännande steampunkäventyr för lågstadieåldern.

I trilogin om flickan Ester Tagg får läsarna följa med när hon rymmer från barnhemmet och smiter ombord på det flygande piratskeppet Den flygande holländaren. Men hjälp av en halv skattkarta är hon på jakt i sökandet efter hennes försvunna föräldrar. Det blir ett spännande piratäventyr fyllda av skattjakter, inspirerade och starka karaktärer och nya vänskaper. 
Ester Tagg illustrerad av Rebecka Helmersson.

I trilogin om flickan Ester Tagg får läsarna följa med när hon rymmer från barnhemmet och smiter ombord på det flygande piratskeppet Den flygande holländaren. Men hjälp av en halv skattkarta är hon på jakt i sökandet efter hennes försvunna föräldrar.

 

Det blir ett spännande piratäventyr fyllda av skattjakter, inspirerade och starka karaktärer och nya vänskaper. 

Trilogin ”Ester Tagg” är lättlästa kapitelböcker som tillsammans med de härligt detaljrika svartvita illustrationerna är det de perfekta böckerna för högläsning men minst lika bra till de som nyss lärt sig läsa och behöver en första kapitelbok. 

Ett tips är att även lyssna eller läsa på böckerna i trilogin Ester Tagg via Storytel.

Böckerna är inlästa av Hedda Stiernstedt.

Här kan du läsa mer om böckerna i trilogin “Ester Tagg”.

Bokserien ”Tutte Brödsmula och Kalle Humla” av Annika Billberg som passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 6-9 år.

Här får läsarna följa med magiska och fantasifulla äventyr när sjuåriga Lisa spenderar sina lov hemma hos farfar och farmor i Vikhammar händer det alltid roliga och spännande saker. Lisa har nämligen upptäckt att det bor en liten flicka där. Hon heter Tutte Brödsmula och ser ut som en helt vanlig flicka, fast ändå väldigt ovanlig. Hon är nämligen mindre än en tändsticka. Tutte Brödsmula har en kompis – en humla som är tjock och rund, har hatt och röker pipa. Han kan prata också, Kalle Humla. Ett zurrigt och mysigt humleprat. Tillsammans med Tutte och Kalle får Lisa inte en lugn stund. För någon måste ju hänga med de två små filurerna när de råkar ut för tant Agdas elaka katt, flyger vilse i skogen eller när de ska jaga mystiska pulkatjuvar och när de är med om ett färgsprakande övernaturligt kalas.

Här kan du läsa mer om böckerna i bokserien “Tutte Brödsmula & Kalle Humla”.

Den fristående bokserien ”Flugo” av Tedd Arnold passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 6-9 år.

Böckerna om “Flugo” är passade böcker för nybörjarläsare som vill ta del av fartfyllda och galna äventyr med mycket humor. Böckerna är skrivna med lättlästa och korta kapitel med humoristiska bilder med glimten i ögat.

Den fristående bokserien “Flugo” består av flera olika böcker idag och de kommer hela tiden flera nya böcker i bokserien.

Böckerna om "Flugo" är passade böcker för nybörjarläsare som vill ta del av fartfyllda och galna äventyr med mycket humor. Böckerna är skrivna med lättlästa och korta kapitel med humoristiska bilder med glimten i ögat.
Det finns även möjlighet att köpa en Flugo docka för möjligheten att användas vid boksamtal och utsmycknad av bibliotek och andra utrymmen.

Ett tips är att även lyssna eller läsa på böckerna i bokserien “Flugo via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Joakim Sædén.

Här kan du lösa mer av de olika fristående böckerna i “Flugo bokserien.”

Bokserien ”Jack” av Martin Olczak och Anna Sandler passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 6-9 år.

Ladda ner denna bokaffisch genom att klicka på bilden.

”Jack” är en historiskt spännande äventyrsserie som utspelar sig med en fartfylld handling fylld med massa spännande äventyr där fiction och magi samlas med välkända platser ifrån Stockholm och Göteborg där läsarna får möta olika väsen från den svenska folktron.

De är perfekta böcker att sätta i händerna på barn som kämpar med läsningen men som vill ha en snabbverkande brygd av skräck, skämt och snabba vändningar för att inte tröttna.

Bokserien “Jack” innehåller fyra stycken delserien med fyra böcker i varje delserie. Böckerna finns även som samlingsvolymer.

 

Delserierna består av: 

 

  • Jakten på Jack

  • Spådomen om Jack

  • Jacks förbannelse

  • Legenden om Jackjakten på 

Ett tips är att lyssna eller läsa bokserien Jack via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Edvin Ryding.

Här kan du läsa mer om de olika böckerna i bokserien “Jack”.

Bokserien ”Luna och superkraften” av Sören Olsson, Leif Eriksson och Martin Svensson passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 6-9 år.

 

De här är berättelser som verkligen ligger i tiden. Det här är böcker som lyfter de evigt aktuella ämnena som utanförskap, ensamhet, kärlek och rätten att få vara annorlunda med hög igenkänning. ”Luna och superkraften” är berättelser som har lättlästa kapitel med fängslande handling med mystiskt och magisk handling tillsammans med färgstarka illustrationer som tillsammans ger en gripande, känslosam och spännande äventyr.

Här får vi läsa om den ensamma flickan Luna, hon känner sig nästan osynlig, för i skolan har hon inga vänner och hemma har ingen tid med henne.  Luna känner sig som det ensammaste barnet i hela världen.

 

Men när hon en stjärnklar kväll doppar handen i mångatan som bildats i sjön händer något magiskt. Luna kan plötsligt höra vad människor säger på jättelångt håll, till och med genom väggar. Den underliga superkraften förändrar allt – på gott och ont.

Till första boken finns det en lärarhandledning och tillhörande bildspel. Bildspel finns det även till de andra tre böckerna.

Böckerna består av kapitelböcker med luftig text och färgstarka illustrationer som förstärker handlingen.

Ett tips är att lyssna och läsa bokserien “Luna och superkraften” via Storytel. 

 

Böckerna är inlästa av Lily Wahlsteen.

Här kan du läsa mer om några av de olika böckerna i bokserien “Luna och Superkraften”.

Den fristående bilderbokserien ”Jojos deckarklubb” av Helena kubicek Boye och Andrea Femerstrand passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 3-6 år.

”Jojos deckarklubb” är en spännande deckarserie för de yngre barnen. Här får läsarna hänga med Jojo, hunden Doris, och kompisarna Otto och Einar när de löser spännande och kluriga mysterier i den lilla staden där de bor. ”Jojos deckarklubb” är fartfyllda berättelser som utspelar sig i färgstarka bilderböcker.

Ett tips är att lyssna och läsa böckerna om Jojos Deckarklubb via Storytel.

 

Böckerna är inlästa av Greta Hedin.

Här kan du läsa mer om den första boken i bilderbokserien “Jojos deckarklubb”.

Den fristående bilderbokserien ”Saltkråkan” av Astrid Lindgren och Maria Nilsson Thore som passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 3-6 år.

De här är Astrid Lindgrens klassiska berättelse som utspelar sig i mysiga bilderböcker som är utformade i större format så att de härliga skärgårdsbilderna med rätta Saltkråkan-känslan verkligen får plats. Här får läsarna träffa Tjorven och Båtsman som tillsammans om somrarna är med om olika äventyr tillsammans med Pelle.

Ett tips är att lyssna på de illustrerade böckerna om Saltkråkan via Storytel.

 

 

Böckerna är inlästa av Charlotta Jonsson.

Här kan du läsa mer om den första bilderboken i bilderboksserien “Saltkråkan”:

”Världens coolaste djur enligt Julia” av Julia Wiberg och Hedvig Häggman-Sund passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 3-6 år.

Det här är en färgstark faktabok där läsarna får ta del av galen och udda fakta om tolv olika fascinerade djur som är oemotståndligt läckert porträtterade som humoristiska, färgstarka och otroligt gulliga djur.

Det här är en färgglad och lättläst faktabok som med sina serieliknade bilder som förstärker de komiska och oväntade djuregenheterna får man lära sig underhållande och lättläst fakta med mycket kiss- och bajshumor.

Ett tips är att lästa och lyssna på boken “Världen coolaste djur enligt Julia” via Storytel.

 

Boken är inläst av Julia Wiberg.

Här kan du läsa mer om faktaboken “Världens coolaste djur enligt Julia”.

Bilderboken ”Jättebjörnen Leonard” av Michael Wiander och Sebastian Matar passar att läsa eller lyssnas av barn mellan 3-6 år.

“Jättebjörnen Leonard” är en fantasifull bilderbok med budskapet att alla behöver vänlighet, närhet och framförallt en bamsekram! Här får läsarna följa med superhjältenallen Leonards olika nattliga hjälteuppdrag i Stockholm tillsammans med pojken Jonte.

Ett tips är att läsa eller lyssna på boken Jättebjörnen Leonard” via Storytel.

 

Boken är inläst av Bobo Engström.

Här kan du läsa mer om den första delen i den lättlästa bilderboken “Jättebjörnen Leonard”.

Via blogginlägget ovan “Sommarboken – Boktips” kan du ta del av flera andra boktips som man inte får missa att läsa. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar